Jonge leden GroenLinks in Drenthe verenigen zich als Drentse Stekken

Assen – Drenthe heeft er een nieuwe politieke jongerenorganisatie bij: Drentse Stekken. Onlangs heeft een aantal jonge leden van GroenLinks in Drenthe elkaar opgezocht. Ze willen iets doen om Drenthe ook in de toekomst leefbaar te houden, met mooie natuur, gelijke kansen voor iedereen. Vanuit het idee dat iedereen mee kan doen.

Ze willen hun krachten bundelen. Het liefst als Drentse afdeling van DWARS, de grootste links-progressieve politieke jongerenorganisatie van ons land. Maar daarvoor zijn meer leden nodig. Vandaar dat ze eerst aan de slag gaan met de Drentse Stekken: een Drents netwerk van jongeren die staan en gaan voor groene, sociale en vrijzinnige politiek.

Onafhankelijk netwerk

De Drentse Stekken zijn gelieerd aan GroenLinks Drenthe, maar opereren als zelfstandig en onafhankelijk netwerk. Coördinator Tanno van de Kamp vertelt: ‘De leden houden zich bezig met het organiseren van activiteiten voor jongeren en doen mee aan verkiezingscampagnes. We werken samen met andere politieke jongerenorganisaties in Drenthe en zetten ons in om jongeren te interesseren voor en betrekken bij de politiek. Zo kan je zelf bijdragen aan jouw toekomst.’

De Drentse Stekken willen een groen Drenthe. Een duurzaam Drenthe met meer biodiversiteit, meer natuur, een eerlijke energietransitie en een houdbare voedselvoorziening. Daarnaast een sociaal Drenthe. Met een eerlijker verdeling van inkomens en vermogens. Gelijke kansen voor iedereen. Beter onderwijs, meer banen, betaalbare woningen. En sociale ondersteuning voor wie dat nodig heeft. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. En vrijzinnig zijn we omdat voor ons iedereen gelijkwaardig is, ongeacht afkomst of seksuele voorkeur. Iedereen doet ertoe en mag meedoen.

Een leefbaar Drenthe. Daar staan en gaan de Drentse Stekken voor. Of het nu gaat om klimaat of betaalbar wonen, om werk of zorg, om Europa of een inclusieve samenleving, een duurzame economie of natuurinclusieve landbouw, de Drentse Stekken mobiliseren Drentse jongeren om mee te denken, mee te praten en mee te doen. Van de Kamp: ‘Wij willen een mooi Drenthe. Een groen, sociaal en vrijzinnig Drenthe. Hoe meer jongeren zich aansluiten bij de Drentse Stekken, hoe mooier Drenthe wordt.’

Het bericht Jonge leden GroenLinks in Drenthe verenigen zich als Drentse Stekken verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!