Prinses Beatrix komt de Meule van Wassens openen

Zuidwolde – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagochtend 4 september molen De Vlijt in Zuidwolde. het mag een kroon op het werk van al die vrijwilligers in Zuidwolde en omgeving worden genoemd. Het is bovendien het tweede koninklijke bezoek in vrij korte tijd, want in het najaar van 2019 kwamen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Veeningen.

Beltmolen De Vlijt, ook wel de Meule van Wassens, was twintig jaar buiten gebruik. Door inwoners van Zuidwolde werd de Stichting De Meule van Wassens opgericht met als doel het monument aan te kopen en te restaureren. Met giften en subsidies werd de molen door de stichting gekocht. De restauratie ging in december 2018 van start en sinds januari 2020 draait de molen weer.

In gesprek met

Prinses Beatrix spreekt na de openingshandeling met molenaars in opleiding en zeer ervaren molenaars over de werking van de korenmolen en het molenaarsambacht. Daarna gaat de Prinses in gesprek met medewerkers van het molenbouwbedrijf, bestuur en vrijwilligers over de restauratie en de toekomst van de molen.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen. Tijdens het bezoek worden de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Lees ook Fotoserie: Meule van Wassens weer van kap voorzien

Het bericht Prinses Beatrix komt de Meule van Wassens openen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!