Lappenmand zomerconcerten in Ruinerwold

Ruinerwold – Lullabies en nachtmerries- wiegeliedjes na de winterslaap met sopraan Sinje Kiel en David van Ooijen op gitaar en luit is op 1 augustus het eerste van drie zomerconcerten bij museumboerderij Karstenhoeve in samenwerking met de Markiezin van Drenthe.

Sinje Kiel brengt in dit liefdevol samengestelde programma wiegeliedjes en nachtliederen uit diverse culturen en muzikale stijlen, van vroegbarok tot jazz. Het sluit mooi aan bij de lopende expositie ‘In de lappenmand’ van de museumboerderij. Hoe ben jij jezelf tegengekomen het afgelopen jaar? Lag je ziek in bed, zat je in quarantaine of werd je teruggeworpen op jezelf? Zat je met kind in je armen of voelde je het verlangen om zelf weer eens in de armen genomen te worden? Het is een programma om te troosten en met een knipoog om wakker bij te blijven. Met oude muziek van Dowland, Purcell en Merula, maar ook volksliedjes uit de hele wereld en verrassende uitstapjes. Verwarmend in koude tijden en verfrissend op een zomerdag.

Expositie bezoeken

Het concert begint om 15.00 uur, deur open om 14.30 uur. Toegang 15 euro contactloos en met pin te betalen bij de ingang. Jongeren tot 16 jaar gratis. Na afloop is er gelegenheid de museumexpositie te bezoeken. Reserveren is noodzakelijk in verband met beperkt aantal bezoekers en het afstand houden. Dat kan via info@karstenhoeve.nl of bij markiezinvandrenthe@gmail.com.

Hierna volgen er nog twee Lappenmand zomerconcerten op zondag 22 augustus en zondag 12 september. Dan treedt het duo Sinje Kiel & Elly van Munster op met het programma ‘Sick of Love’. Een speciaal voor het museum gemaakte voorstelling, waarbij de bezoekers vanuit het tbc-huisje in de voortuin en binnen op verschillende plekken zullen worden toegezongen. De boerderij Karstenhoeve ontstond aan het eind van de zeventiende eeuw (± 1680). Muziek uit diezelfde tijd (liederen als ‘Doen Daphne d’overschoone maegt….’ en onder meer werken van Henry Purcell en John Dowland) op deze plek te laten klinken geeft de expositie in de lappenmand een extra dimensie en zorgt voor een bijzondere concertbeleving.

Het bericht Lappenmand zomerconcerten in Ruinerwold verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!