Feestelijke lancering van De Derde Helft in de gemeente Meppel

Meppel – Alle 55-plussers uit de gemeente Meppel zijn donderdag 5 augustus welkom bij de feestelijke kick-off van De Derde Helft, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. De Derde Helft is voor alle 55-plussers en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

De ouderencommissie van Personally Yours Ankie & Jari uit de gemeente Meppel organiseert vanaf 5 augustus wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 55-plussers. Hierbij is iedereen van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met een wekelijks programma met wisselende activiteiten zoals stoelyoga, 60+ fitness, tafeltennis en sjoelen, maar ook kaarten, schaken en met elkaar lunch bereiden en genieten. De Ouderencommissie werkt samen met maatschappelijke partners Meppel Actief & Gezond, Drenthe College en InteraktContour.

Topsporthal

De 3RD Half Sportbar stelt vanaf 5 augustus elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur haar deuren open in Topsporthal Meppel Ezingerweg 56-57, 7943 AZ Meppel. De kick-off en de eerste drie bijeenkomsten (5/12/19 augustus) in Meppel zijn gratis. In verband met de corona-maatregelen wordt vooraf aanmelden voor de kick-off of voor deelname aan De Derde Helft op prijs gesteld. Aanmelden kan via Anke Smid Personally Yours via info@ankie.nu of telefonisch via 06-48758610. Er wordt rekening gehouden met de gemeentelijke richtlijnen en die van het RIV.

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Het bericht Feestelijke lancering van De Derde Helft in de gemeente Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!