In 1,5 jaar 26,1% meer beveiligingscamera’s in Drenthe

Meppel – In anderhalf jaar tijd is het aantal beveiligingscamera’s in het Drentse straatbeeld met een kwart toegenomen (+26,1%). Dat is meer dan de landelijk gemiddelde stijging van 22%. In totaal zijn er in Drenthe nu 6.948 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek.

De stijging van het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s verschilt sterk per gemeente. In de gemeente Borger-Odoorn nam het aantal camera’s het sterkst toe, van 117 naar 201 camera’s (+71,8%). In Noordenveld nam het aantal camera’s het minst toe, namelijk met 13,4%.

Regionale cijfers

In de gemeente Meppel zijn op moment van onderzoek 518 camera’s, dat waren er 438 (stijging 18,3%). In De Wolden ging het anatal camera’s van 199 naar 246, een stijging van 23,6%. De gemeente Staphorst telde er slechts 85 in totaal. Hoogeveen daarentegen heeft er 986.

In de gemeente Coevorden lopen inwoners de grootste kans dat zij op camerabeelden worden vastgelegd. In deze gemeente zijn namelijk 216 camera’s per 10.000 inwoners geregistreerd bij de politie. Westervelders lopen de minste kans: in hun gemeente zijn 51 camera’s per 10.000 inwoners.

In heel Nederland is het aantal beveiligingscamera’s dat bij de politie geregistreerd staat, toegenomen met 50.458. Momenteel zijn er 278.988 camera’s in de politiedatabase opgenomen.

Meer info op https://www.vpngids.nl/nieuws/aantal-beveiligingscameras-in-nederlands-straatbeeld-toegenomen-met-22-procent/

Het bericht In 1,5 jaar 26,1% meer beveiligingscamera’s in Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!