Kaartverkoop voor theatrale tour De Bom van start

Havelterberg – Deze zomer vindt van 24 tot en met 29 augustus op de voormalig Amerikaanse nucleaire site in Havelterberg De Bom plaats, een theatrale tour van Peergroup langs vijf theatrale getuigenissen over atoomwapens in Drenthe. De kaartverkoop voor de voorstelling is begonnen.

Nucleaire kernkoppen midden in Drenthe. De Koude Oorlog kwam in Havelterberg wel heel dichtbij. Hier werden – het was publiek geheim – nucleaire kernkoppen bewaard op De Site, op een stuk Amerikaans grondgebied.

Voor het eerst brengt Peergroup samen met RTV Drenthe en het Nederlands Militair Historisch Instituut de verhalen van betrok-kenen en omwonenden indringend in beeld. De gevoelens, anekdotes en herinneringen komen samen in vijf theatrale ooggetuigenverslagen op en rond de oude nucleaire Site in Havelterberg

Kleine groepen

„In De Bom focussen we ons op persoonlijke verhalen van ooggetuigen van de Koude Oorlog in Havelte-Drenthe. We plaatsen deze verhalen op en rond de site, de plek waar de kernkoppen lagen opgeslagen en werden bewaakt, waar we het publiek in kleine groepen ontvangen en rondleiden. Dat zijn circa 25 deelnemers per groep”, aldus de organisatie. Tijdens deze tocht krijgt het publiek vijf scènes te zien die gemaakt zijn door Leander Breen, Wendy Viel, Lourens van den Akker, duo’s Sijas de Groot & Eva Koopmans en Julian Verkerk & Annegeerte Aandewiel.

Een eigen plek

De vijf voorstellingen krijgen elk een eigen plek op De Site. Tussen de scenes door is Koude Oorlog erg levendig aanwezig op De Site. Zo wordt op de route wachtgelopen door amateurspelers en is er audiovisuele begeleiding door radiomaker Pascal van Hulst (bekend van De Blankenberge Tapes). Het publiek wordt vanaf de centrale parkeerplaats buiten het terrein met oude legervoertuigen naar De Site vervoerd. Zij worden vervolgens langs de verschillende scenes geleid en teruggebracht naar het startpunt.

Brasserie OER., gevestigd bij het startpunt van de theatrale tour, biedt speciaal voor De Bom lunch- diner- en borrelarrangementen aan. Geheel in de stijl van de Koude Oorlog; met Russische en Amerikaanse gerechten.

De Bom gaat op 24 augustus in première. Meer informatie over de voorstelling en tickets: peergroup.nl.

Over Peergroup

Peergroup maakt al ruim twintig jaar gewaardeerd locatietheater vanuit herkenbare onderwerpen die diepgeworteld liggen in het Nederlandse landschap. De makers en spelers van het gezelschap verbinden zich intens met de inhoud en de mensen die daar direct bij betrokken zijn. Dit levert voorstellingen op met een grote impact op deelnemers en publiek.

De projecten van Peergroup hangen altijd samen met een actueel thema, een wicked problem. Een wicked problem is een urgent probleem, dat moeilijk is op te lossen door veranderende voorwaarden en tegengestelde belangen. Het klassieke voorbeeld is de klimaatcrisis. „Met De Bom gaan we in op het wicked problem van voortdurende oorlogen en grensconflicten.”

Het bericht Kaartverkoop voor theatrale tour De Bom van start verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!