Boom BV en Pandriks genomineerd voor Drentse Onderneming van het Jaar

Meppel – Boom BV en Pandriks Bake Off BV uit Meppel zijn twee van de acht genomineerde bedrijven voor de titel ‘Drentse Onderneming van het Jaar’. De organisatie is weer in handen van de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar. ‘Ook dit jaar was het geen eenvoudige opdracht om uit een reeks van prestigieuze aanmeldingen een selectie te maken. De provincie is immers rijk aan ondernemerschap’, laat de stichting weten.

De jury heeft na een zorgvuldige selectie de volgende ondernemingen, in willekeurige volgorde, geselecteerd die gaan strijden om de prijs: Boom BV, Meppel; Spark Holland BV, Emmen; Harwig Installatietechniek, Emmen;
Olba BV, Coevorden; Jollein, Assen; Pandriks Bake Off BV uit Meppel; Fuhler Loon en Verhuur BV, Emmen en Moton Lubricants BV, Assen. ‘Wat mogen deze ondernemingen trots zijn op de nominatie. Je wordt niet zomaar genomineerd voor de prijs. Een gerenommeerde jury selecteert ondernemingen die voldoen aan de voorwaarden van goed ondernemerschap, innovatie en een gezonde financiële balans. Daarnaast dient een onderneming een bijdrage te leveren aan de economie en werkgelegenheid in Drenthe. Deze ondernemingen inspireren, verbinden en stimuleren elkaar, met een sterker en bloeiend ondernemersklimaat als gevolg.’

Economische bedrijvigheid

Voorzitter van de jury Ludo Mennes: “Wij zijn heel blij met de genomineerde ondernemingen. Het is een mooie mix geworden van zeer gemotiveerde kandidaten. Dat maakt het niet makkelijk om een winnaar te kiezen
straks, maar doet erg recht aan de economische bedrijvigheid in Drenthe.” Ook Gedeputeerde Henk Brink, tevens erevoorzitter van de Verkiezing van Drentse Onderneming van het Jaar, ziet in de inzendingen een prachtig palet aan ondernemers die Drenthe rijk is: “De provincie Drenthe heeft veel excellerende ondernemingen, die allemaal een plek in de spotlights verdienen. Steeds zie je enthousiaste en gedreven ondernemers, die met hun creativiteit de Drentse economie kleur geven. Verborgen parels van onze provincie, zoals ook deze 8 genomineerden!”

Nominatiebijeenkomst

De komende periode gaan de genomineerden zich voorbereiden op de nominatiebijeenkomst op dinsdag 28 september. Op deze bijeenkomst krijgen zij de gelegenheid om zich te presenteren en te benadrukken waarom juist zij de prijs moeten winnen. Drie ondernemingen worden deze avond uitverkoren die door stomen naar de finaleavond. Bij bekendmaking van hun nominatie waren de reacties zeer enthousiast: “Wat een eer” en “alleen al het feit dat wij genomineerd zijn, geeft al een winnaarsgevoel”.

De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 24 november, tijdens een feestelijke finale. De finale zal net als vorig jaar, vanwege corona, in hybride vorm georganiseerd worden en is daarmee zowel on-en offline te
volgen. De locatie van de prijsuitreiking is Schouwburg Ogterop in Meppel.

De organisatie

De Stichting Drentse Onderneming van het Jaar biedt Drentse ondernemingen een podium. Enerzijds door het uitreiken van de prijs Drentse Onderneming van het jaar. Anderzijds door het inspireren, verbinden en
stimuleren van Drentse ondernemingen, met een sterker en bloeiend ondernemersklimaat als gevolg.

De jury bestaat uit: erevoorzitter Henk Brink, gedeputeerde Economische Zaken, Ludo Mennes (Rabobank Assen en Noord Drenthe), Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen, MKB Drenthe), Mare Riemersma – Diephuis (Lid
CvB Drenthe College), Hans de Willigen (De Willigen & Partners), winnaar 2020 Micha Medendorp (Miron Violetglass), Marco Smit (Uiterwijk Winkelverzekeringen), Pieternel Schomaker (Schomaker Holding B.V.), Bert
Nannen (HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs), Rima Jengibarjan (REIN) en Marc Lakke (Van Dijk IJzerwaren)

Meer informatie op: http://www.drentseondernemingvanhetjaar.nl

Het bericht Boom BV en Pandriks genomineerd voor Drentse Onderneming van het Jaar verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!