Archeologische vondstendag bij OERmuseum Diever

Diever – Op zaterdag 24 juli houdt het OERmuseum in Diever het OERfestival ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Tijdens het OERfestival is er weer een zogenaamde “vondstendag”. ‘Heb je een bijzonder voorwerp gevonden en wil je er meer over weten? Zet je archeologische vondsten in het zonnetje’, laat de organisatie weten.

‘Misschien is dat ook wel nodig als hij al enige tijd in de familie is en de tijd de eerste schittering weer met een stoflaagje heeft bedekt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vondst vers is en nog nauwelijks bekomen is van zijn of haar ontrukking aan de vergetelheid. Een ieder kan bijdragen aan een beter begrip van het leven van onze voorouders. Het is spannend iets te ontdekken wat niet eerder bekend was. Elke vondst heeft zijn verhaal.

Van 10:00 tot 17:00 uur zit team van deskundigen van de Drentse Prehistorische Vereniging klaar op de Brink in Diever om je vondst van de informatie te voorzien die voor vondst, vinder en omstanders van belang is

Het bericht Archeologische vondstendag bij OERmuseum Diever verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!