Mondkapjes weer verplicht in Drentse verpleeghuizen

Meppel – De sterke stijging van het aantal coronabesmettingen zorgt er voor dat verschillende Drentse verpleeghuizen mondkapjes weer verplichten. Enkele geleden werd die maatregel afgeschaft, in lijn met alle versoepelingen.

Zo schrijft Zorggroep Drenthe in een brief aan de bewoners van de diverse verpleeghuizen: ‘Het aantal besmettingen met (de Delta variant van) het coronavirus stijgt sneller dan voorzien. Op dit moment zien wij dat de coronabesmettingen ook in onze provincie en in ons werkgebied weer snel toenemen. Om die reden nemen wij uit voorzorg een aanvullende maatregel. Wij vragen iedereen om vanaf dinsdag 13 juli weer een mondkapje te dragen.’

Onder Zorggroep Drenthe vallen onder meer de Vijverhof in Assen, de Wenning in Rolde en Spectrum in Beilen.

Ook andere verpleeghuizen voeren deze maatregel weer in. Waaronder enkele Groningse verpleeghuizen, zo meldt RTV Noord. Of Treant -met verpleeghuizen in onder meer Emmen- ook mondkapjes weer gaat verplichten is -nog- niet bekend.

Het bericht Mondkapjes weer verplicht in Drentse verpleeghuizen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!