Kees Opmeer schrijft uniek boek schilders Voerman

Ruinen/Meppel/Hattem – De Ruiner schrijver Kees Opmeer zit niet bepaald stil. Hij schrift de nodige kinderboeken, maar is ook op andere vlakken actief. Op 17 juli verschijnt het boek ‘Gevangen in een paradijs’ over de bijzondere familiegeschiedenis van vader en zoon Voerman. Uitgevers is GaCreatief in Meppel.

Opmeer schreef het boek in samenwerking met Peter en Tijs Voerman en is gebaseerd op het uitgebreide familiearchief van kleinzoon Peter Voerman. Voerman sr. is vooral bekend als IJsselschilder. Zijn zoon is onder meer bekend geworden als illustrator van de Verkade-albums.

Met het ontsluiten van het familiearchief zijn nooit eerder vertoonde werken beschikbaar gekomen, naast brieven, dagboeken, foto’s en andere documenten. Dit heeft geleid tot een rijk geïllustreerd boek dat de lezer meevoert in het bijzondere leven van beide schilders en hun tijdgenoten.

Stadsmuseum Hattem

De presentatie op 17 juli vindt om 16.30 uur plaats in het Voerman Stadsmuseum Hattem, samen met de opening van de tentoonstelling ‘Gevangen in een paradijs’. De tentoonstelling duurt tot en met 30 november 2021 en laat onder meer attributen, schilderijen, tekeningen en schetsen uit het familiearchief zien.

Familieverhalen

Het boek over vader en zoon Voerman is het tweede deel uit een driedelige serie familieverhalen. Vorig jaar verscheen het eerste deel over de Verveeners Rahder ‘Hoe de Rahders Drenthe veranderden’ (aan de Hoogeveensche vaart). Het boek won de publieksprijs van de Drentse Historische Vereniging. Deel 3 gaat over de Familie Mansholt uit Noord-Groningen en verschijnt in juni 2022.

Het boek over de familie Voerman wordt uitgegeven door Stichting Cultuurfilms Drenthe. Het heeft het formaat 260 x 260 mm, full colour, met een hard cover en 440 bladzijden. De winkelprijs is € 34,95. Het is vanaf 17 juli onder meer verkrijgbaar in de winkel van het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Meer informatie: www.voermanstadsmuseumhattem.nl

 

Het bericht Kees Opmeer schrijft uniek boek schilders Voerman verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!