Boeken in het zonnetje: kenners geven boekentips voor thuis en op vakantie

Meppel – Met een online talkshow willen de bibliotheken van Biblionet Drenthe hun lezers leesinspiratie geven voor de zomer. In een zomerse setting spreekt journalist Joep van Ruiten met boekenkenners Harm Jan Veenstra en Esmé van den Boom over de mooiste zomerboeken. De talkshow is de hele zomer terug te kijken via de websites van de Biblionet-bibliotheken.

In een talkshow ontvangt cultuurjournalist Joep van Ruiten de boekhandelaar Harm Jan Veenstra (The Readshop Coevorden) en schrijfster en literatuurkenner Esmé van den Boom. Esmé en Harm Jan vertellen welke boeken zij zelf in de zomer graag lezen en ook Joep zelf deelt zijn boekentips. Het zomerseizoen is bij uitstek de periode waarin veel mensen de tijd nemen om eens lekker een boek te lezen.

De besproken boeken zijn te leen bij de bibliotheek (sommige ook als e-book) of te koop bij de lokale boekhandel. Tijdens de uitzending stelt de host een kijkersvraag waarmee kijkers een boekenpakket naar eigen keuze kunnen winnen.

Waar te zien

De online talkshow is te zien via de site van de bibliotheken van Biblionet Drenthe: http://bibliothekendrenthe.nl/online-lezingen/zonnetje

Esmé van den Boom (1993) schrijft gedichten, proza, toneel en liedjes. Ze was één van de 101 talenten van NRC Handelsblad en las voor op podia en festivals door heel Nederland. Esmé publiceerde twee dichtbundels, won het Hendrik de Vriesstipendium van de Gemeente Groningen, stond in de finale van Write Now!, was huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en mocht mee op Zomerkamp met Das Mag. Als Esmé niet schrijft of leest, organiseert ze literair programma voor festival & productiehuis Explore the North in Leeuwarden. Ook bespreekt ze jaarlijks één van de gekozen titels voor de Literatuurclubs Drenthe

Harm Jan Veenstra is 49 jaar en eigenaar van The Readshop in Coevorden, sinds 4 jaar gevestigd op een prachtige locatie in de Friesestraat. Joep van Ruiten (1965) is cultuurjournalist bij Dagblad van het Noorden

Het bericht Boeken in het zonnetje: kenners geven boekentips voor thuis en op vakantie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!