Nederland op code rood? Dit moet je weten over de reisverzekering

Meppel – Op vakantie naar het buitenland? Zorg er dan voor dat je weet wat de reisverzekering dekt als Nederland op code rood komt te staan. Voorafgaand aan de vakantie én op het moment dat je al in het buitenland zit als Nederland op rood gaat. Komt Nederland echt rood te staan, dan krijgen we te maken met extra maatregelen, zoals een verplichte quarantaine bij aankomst of een al volledige-vaccinatiestatus. Pricewise zet op rij hoe het zit met de dekking van de reisverzekering.

Als Nederland voor je vertrek op code rood komt te staan, kun je in de meeste gevallen nog wel op vakantie. Je vakantieland zal wel eisen gaan stellen aan alle reizigers uit Nederland, waardoor je te maken krijgt met extra veiligheidsmaatregelen. De meest voorkomende maatregelen zijn:

een negatieve PRC-test als toegangsbewijs;
minimaal twee weken voor aankomst volledig gevaccineerd zijn;
twee weken in quarantaine bij aankomst in het vakantieland.

Op dit moment moet je bij aankomst in quarantaine in Groot-Brittannië en Ierland. Als je naar Noorwegen gaat, dan moet je zelfs volledig gevaccineerd zijn. In een aantal uitzonderlijke gevallen kan er ook een inreisverbod voor reizigers uit Nederland gelden, maar deze kans is nu nog zeer klein. Houd de reisadviezen van de Rijksoverheid in de gaten om te zien welke reisbeperkingen jouw vakantieland heeft.

Check de polisvoorwaarden goed

Moet je je reis annuleren omdat Nederland op code rood staat? Dan verschillen de voorwaarden per verzekeraar. Pricewise checkte bij ANWB, één van de grootste reisverzekeraars, hoe het zit. De ANWB geeft aan dat je de annuleringskosten kunt claimen op de annuleringsverzekering als Nederlanders niet meer welkom zijn in dat gebied. Het niet kunnen bereiken van de accommodatie is namelijk een geldige reden.

Let wel goed op, want dit verschilt per verzekeraar. Lees dus altijd de polisvoorwaarden van je reisverzekering door. Indien de reis via een reisorganisatie is geboekt, neem dan eerst contact op met de reisorganisatie los van of je een reisverzekering hebt of niet.

Al op vakantie wanneer Nederland rood krijgt

Word je teruggestuurd vanwege de aankondiging van code rood in Nederland? Dan ben je nog steeds verzekerd via je reisverzekering volgens de polisvoorwaarden. Hierin staat ook of je de kosten voor het omboeken van je vlucht en de gemiste vakantiedagen terug kan krijgen. De dekking van je reisverzekering geldt alleen als je vakantieland een positief (code groen of geel) reisadvies heeft. Geldt daar code rood of oranje, dan loop je het risico geen vergoeding te krijgen als je opeens terug moet. Wil je hier meer over weten? Pricewise geeft meer informatie over corona en de reisverzekering.

Elke donderdagmiddag wordt de kleurcodekaart bijgewerkt. Als het aantal besmetting blijft stijgen, dan zal de volgende update gevolgen hebben voor Nederland. Check daarom de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bron: Pricewise.nl – Nederland op code rood? Dit moet je weten over je reisverzekering

Het bericht Nederland op code rood? Dit moet je weten over de reisverzekering verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!