Vier Fietstransferia openen deze zomer de deuren

Ruinen – Gedeputeerde Henk Brink gaf vrijdagmiddag bij Buitencentrum de Poort in Ruinen het startsein voor de uitrol van vier Fietstransferia in Drenthe. Naast het Fietstransferium in Ruinen worden nog dit jaar locaties in Exloo, Orvelte en Veenhuizen aan het lijstje toegevoegd. In 2020 startte in Frederiksoord een pilot. Na het succes van dit fietstransferium is uitbreiding een logische stap.
Provincie Drenthe ondersteunt de lokale ondernemers die de handen ineen geslagen hebben en draagt € 93.500,- bij aan de ontwikkeling van de vier fietstransferia . “Met een netwerk van fietstransferia in Drenthe ‘ontzorgen’ we inwoners en bezoekers die per fiets van onze provincie willen genieten. De fietstransferia regelen niet alleen de fietsen, maar ook extra diensten voor bezoekers die langer in Drenthe willen blijven. Bovendien kunnen zij via de fietsroutes ook de verhalen van Drenthe beleven, onder andere over de Koloniën van Weldadigheid, de oertijd en de havezaten”, aldus gedeputeerde Henk Brink. Het netwerk van fietstransferia sluit hiermee aan op de doelen ‘verbeteren van recreatieve fietsvoorzieningen’ en ‘het versterken van de toeristische bestemming Drenthe’ vanuit de investeringsagenda van de provincie.

Ultiem fietsplezier

De betrokken ondernemers omarmen het project, geloven in de samenwerking en zetten zich in om de verbinding met de verschillende gebieden te maken. Dit alles om de bezoeker aan Drenthe een dag ultiem fietsplezier te bezorgen. Ook kan men gebruik maken van alle services en diensten die het Fietstransferium biedt zoals het opladen van de e-bikes, het oppompen van de banden en is het bij sommigen mogelijk pechhulp voor onderweg te krijgen. Naast het huren van een gewone fiets of e-bike kan men bij de locaties ook andere soorten tweewielers huren zoals e-choppers of e-steps. “Het Fietstransferium is het startpunt voor een ontdekkingstocht door het Drentse land”, aldus Arne Borrel, ondernemer uit Ruinen. “Als je een dag wilt fietsen in Drenthe, hoef je maar één ding te bedenken en dat is je auto parkeren bij een Fietstransferium. Vanaf daar bieden wij alle service en wijst alles voor zich.”

Met andere ogen

Door middel van themalijnen en -routes wordt bovendien ingezet op het vertellen van de verhalen van Drenthe. Zo maakt de fietser niet alleen kennis met de highlights van de oerprovincie, zoals schapen en heide, maar ook erfgoed, de verhalen van de oorlog, streekproducten en de Nationale Parken worden onder de aandacht gebracht. Ook komen er speciale kinderroutes. Bij de ontwikkeling van de routes wordt gezorgd voor samenwerking met derden, zoals recreatie en horecaondernemers. Bijvoorbeeld een pitstop bij een museum, een bezoek aan een pluktuin, streekproductenboerderij of bezienswaardigheid. “De ervaring in Frederiksoord leert dat dit de economische spin off voor de regio zal stimuleren,” benadrukt ondernemer Ronald Visser.

Het is de bedoeling dat komende jaren het netwerk wordt uitgebreid en geoptimaliseerd. Er zijn inmiddels gesprekken met ondernemers en partijen in andere gebieden. Ook wordt gekeken of de stations in de omgeving kunnen aanhaken en of de buurprovincies mee willen doen. Dit alles om zoveel mogelijk partijen te laten profiteren van dit unieke concept, het meerdaags toerisme te bevorderen en de bezoeker en ultieme beleving te bezorgen.

Het bericht Vier Fietstransferia openen deze zomer de deuren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!