Natalie Straatman nieuwe directeur Schouwburg Ogterop

Meppel – Natalie Straatman start op 1 oktober als nieuwe directeur van Schouwburg Ogterop in Meppel. Ze volgt daarmee Loek Buys en Dorien van de Laak op, die sinds maart 2019 de interim-directie van de schouwburg vormden.

Natalie Straatman heeft brede ervaring in de theaterwereld, onder meer als directeur/programmeur St. Theater de Winsinghhof in Roden, als voorzitter van de Noordelijke Schouwburg Directies en als Commissielid Theater – Raad voor Cultuur van het ministerie OCW in Den Haag.

Moderniseren In Meppel wacht haar een mooie uitdaging want de schouwburg wordt de komende jaren flink gemoderniseerd. De gemeenteraad gaf in juni van dit jaar nog groen licht om de plannen uit te werken voor vernieuwbouw van het theater. Natalie Straatman kijkt daar naar uit. “Het is belangrijk om de bestaande traditie van ruim 150 jaar theater in Meppel te behouden en door te ontwikkelen. Uiteraard samen met medewerkers, het publiek en de artiesten, want Ogterop is echt van de stad en de omgeving.”

Stevig fundament

Wethouder Henk ten Hulscher is blij met de aanstelling van de nieuwe directeur: “Ogterop leeft, dat hebben we de afgelopen periode wel gezien. Onder aanvoering van de tijdelijke directie heeft de schouwburg de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt, zowel artistiek als maatschappelijk. Er is een stevige basis gelegd onder de huidige toekomstplannen. Een fundament waar we nu samen met Natalie Straatman, het culturele veld en de inwoners van Meppel op verder bouwen. Ogterop staat aan de vooravond van een mooie toekomst.”

Het bericht Natalie Straatman nieuwe directeur Schouwburg Ogterop verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!