Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven

Meppel – De Drentse burgemeesters maken zich, net als veel collega’s in het land, zorgen over het gedrag van jongeren en het niet naleven van de coronamaatregelen in met name uitgaansgelegenheden.

Om verspreiding van het virus te voorkomen doen ze een beroep op de verantwoordelijkheid van ondernemers van dans- en uitgaansgelegenheden om bezoekers goed te controleren en te wijzen op de regels zoals de 1,5 meter afstand. Daarnaast worden jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren. Als ze goed beschermd zijn door vaccinaties kunnen ze weer gewoon genieten van het uitgaansleven.

De burgemeesters gaan ook strenger controleren en zo nodig een horecagelegenheid sluiten als deze zich na een officiële waarschuwing niet beter aan de regels houdt. 

Niet sjoemelen

Marco Out, namens de Drentse burgemeesters: “Het kan niet zo zijn dat jeugd met een gekopieerde QR-code en zonder het  tonen van ID-bewijs een horecagelegenheid in komt om daar hutje mutje te gaan feesten.  Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ondernemers, maar het is ook een oproep aan jongeren en hun ouders om niet te gaan sjoemelen met testen of vaccinatiebewijzen. We snappen de behoefte om weer uit te gaan, maar hou je nog even aan de regels. Laten we samen voorkomen dat we weer met meer besmettingen te maken krijgen en ons zorgen moeten maken over de komende maanden. Overigens is de beste oplossing om je gewoon te laten vaccineren. Ben je al gevaccineerd? Wacht dan echt twee weken na de vaccinatie voordat je zonder test een uitgaansgelegenheid binnengaat.” 

De schatting van het RIVM is dat op dit moment de helft van de besmettingen met corona  van de Delta-variant is. In dicht op elkaar gepakte groepen, zoals in dansgelegenheden, verspreidt deze variant zich nog sneller dan de eerdere varianten.

 

Bron: Drentse gemeenten. Foto: Pixabay.

 

Het bericht Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!