Drenthe College Meppel haalt 3.600 euro op voor Hartstichting

Meppel – Drenthe College Meppel heeft maar liefst €3600,- opgehaald voor de Hartstichting. De mbo-school steunt daarmee Eelco Bijlstra, LLO-docent in Leeuwarden. Zijn 26-jarige zusje is vorig jaar plotseling overleden aan de gevolgen van een hartritmestoornis. Op de DC-locatie aan de Ambachtsweg werd dinsdag 6 juli de cheque onthuld. Via een online verbinding met Eelco en onder toeziend oog van docenten werd het geldbedrag door opleidingsmanager Harald de Jong kenbaar gemaakt.

Mooie opbrengst.

Docent en initiatiefneemster Mariska Trinks neemt de cheque symbolisch mee naar Stiens in Friesland, de woonplaats van Eelco. Mariska: “Ik ken Eelco van de sportschool en hoorde zijn verhaal. Samen met docent Sanne Sijtsema en Eelco hebben wij twee acties op touw gezet, maar op 349 sponsors en €3600,- hadden wij echt niet gerekend.” Sanne vult aan: “Drenthe College heeft het bedrag met €500,- verhoogd. Een grote verrassing! Doneren is trouwens ook deze week nog mogelijk via www.sponsorloop.nl/drenthecollege.”

Work-out oefeningen

Op de sportvelden van Alcides hebben studenten van de zorg- en welzijnsopleidingen sportsessies met work-out oefeningen gedaan. Op de middenstip werd ganzenbord gespeeld. Het vakje waar de studenten al dobbelend op terecht kwamen ga de oefening weer. Denk bijvoorbeeld aan planking, squads en push-ups. Voorafgaand aan de sportsessie werd op school ook nog een vlog getoond met het indrukwekkende verhaal van Eelco, maar ook van collega’s die met hart- en vaatziekten te maken kregen.

Om zoveel mogelijk geld op te halen werd er ook een Stappenchallenge gehouden voor docenten, ondersteunend personeel en studenten van Drenthe College. Onder het mom van ‘Wie laat zijn of haar hart het hardst pompen voor de Hartstichting’ gaven 122 mensen gehoor aan deze oproep. Zij hebben van zaterdag 3 t/m maandag 5 juli zoveel mogelijk stappen voor de Hartstichting gezet.

Het bericht Drenthe College Meppel haalt 3.600 euro op voor Hartstichting verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!