Studenten Meppeler Drenthe College komen in beweging voor Hartstichting

Meppel – Studenten van de zorg- en welzijnsopleidingen van Drenthe College Meppel komen dinsdag 6 juli in beweging voor de Hartstichting. Zij steunen daarmee Eelco Bijlstra, LLO-docent in Leeuwarden. Zijn 26-jarige zusje is vorig jaar plotseling overleden aan de gevolgen van een hartritmestoornis.

Op de sportvelden van Alcides worden tussen 08.30 en 12.00 uur sportsessies met work-out oefeningen gehouden, waarmee geld wordt ingezameld voor meer onderzoek naar oplossingen voor hart- en vaatziekten. Om 12.00 uur wordt bekend gemaakt hoeveel de actie heeft opgehaald en vindt de cheque-uitreiking plaats.

Personal trainer

De cheque wordt door docenten en initiatiefnemers Mariska Trinks en Sanne Sijtsema uitgereikt aan de personal trainer van Setpoints die het geldbedrag symbolisch meeneemt naar Friesland. Eelco Bijlstra kan hier helaas zelf niet bij aanwezig zijn, maar er wordt wel middels videobellen contact met hem gezocht.

Docent Mariska Trinks: “Om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben wij ook een Stappenchallenge voor docenten, ondersteunend personeel en studenten op touw gezet: ‘Wie laat zijn of haar hart het hardst pompen voor de Hartstichting’. Het is de bedoeling dat zij dit weekend zoveel mogelijk stappen zetten, dit vastleggen met hun mobiele telefoon of horloge en hiervoor zoveel mogelijk sponsoren gaan zoeken. Voor de meeste stappen en sponsoren zijn er leuke prijzen, waaronder een Bluetooth speaker.”

Docent Mariska Trinks: “De teller staat inmiddels op €1985,-. Een mooi bedrag, maar we hopen nog meer op te halen. Sponsoren kan gemakkelijk en snel online via www.sponsorloop.nl/drenthecollege.”

Het bericht Studenten Meppeler Drenthe College komen in beweging voor Hartstichting verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!