Handboogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen deelnemer aan de Olympische Spelen

Ruinen – De 21-jarige Gijs Broeksma uit Ruinen doet over drie weken mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Broeksma is geselecteerd voor het team van drie mannen en een vrouw dat gaat proberen medailles te veroveren. Nederland haalde in het verleden al vaker medailles op de Spelen.

Broeksma is de benjamin van het team, maar geldt als een groot talent die in de afgelopen jaren veel progressie heeft gemaakt. hij gaat samen met de 26-jarige Sjef van den Berg (vierde in 2016 in Rio de Janeiro) en de 24-jarige Steve Wijler. Gabriella Schloesser is de eerste vrouw sinds 25 jaar die namens Nederland meedingt naar de Olympische medailles. De heren schieten het individuele toernooi, de teamwedstrijden voor heren en een van de heren komt met Gabriela Schloesser uit in de mixed.

Voor de opening in actie

Al voor de openingsceremonie komen de Nederlandse sporters in actie. Op vrijdag 23 juli schieten alle 128 deelnemers (64 mannen en 64 vrouwen) 72 pijlen om de ranking te bepalen voor zowel de mixed teams, dames teams, heren teams en individuele wedstrijden.

Op zaterdag 24 juli staat de knockoutfase gepland voor het mixed team. Daarbij komt naast Gabriela Schloesser één heer in actie, hetgeen ter plekke wordt bepaald. Op maandag 26 juli is de dag van de herenteams. De knockoutfase wordt daar gehouden tot en met de finales voor de medailles. De drie heren komen gezamenlijk in actie. Vanaf dinsdag 27 juli is het individuele toernooi met uiteindelijk de damesfinale op vrijdag 30 juli en de herenfinale op zaterdag 31 juli.

Het bericht Handboogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen deelnemer aan de Olympische Spelen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!