Jaarverslag Drenthe College: Doelen vasthouden en realiseren in corona-tijd

Meppel/Assen – Drenthe College heeft haar Jaarverslag 2020 gepubliceerd. Het is een weergave geworden van onderwijs in een setting die door de pandemie in allerlei opzichten heel bijzonder is geworden. Niettemin toont het Jaarverslag dat Drenthe College tijdens de crisis niet alleen de strategische koers heeft kunnen vasthouden, maar dat er zelfs een aantal versnellingen heeft plaatsgevonden. Naast de reguliere (financiële) verantwoording toont het Jaarverslag dit keer vooral de manier waarop Drenthe College heel concreet invulling heeft weten te geven aan haar vier strategische pijlers.

Het boekjaar laat zien dat Drenthe College goed met de financiële middelen is uitgekomen. Verder laten de onderwijsrendementen (o.a. diploma- en jaarresultaat) een stijgende lijn zien. Daar is DC – zeker tegen het licht van de corona-crisis – bijzonder blij mee. Daarnaast is er het positieve resultaat van inspanningen op enerzijds de realisatie van de strategische doelen en anderzijds de uitvoering van de Kwaliteitsagenda MBO.

Goede ervaringen

‘We zijn er trots op dat we aan het begin van de 1e lockdown binnen twee dagen ons onderwijs van fysiek om te zetten naar online. De goede ervaringen die we daarbij hebben mogen opdoen zet DC door naar de komende jaren. We zijn eveneens blij met de constatering dat we, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfs- en instellingsleven, er in zijn geslaagd om onze studenten een goede praktijkcomponent hebben kunnen blijven aanbieden. Daar waar stagelopen – door de thuiswerkmaatregel – niet meer kon hebben we gezamenlijk goede vervangende opdrachten en projecten ontwikkeld en in sommige gevallen hebben we ook de stagiairs vanuit huis stage laten lopen.’

Het Jaarverslag van Drenthe College is te vinden op: https://www.drenthecollege.nl/media/saqlwolf/20210630-dc-jvs-2020_def.pdf

Het bericht Jaarverslag Drenthe College: Doelen vasthouden en realiseren in corona-tijd verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!