Stationsgebied Meppel moet aantrekkelijker en veiliger worden

Meppel – Als het aan het college van B en W ligt, wordt het gebied rond het station aangenamer, overzichtelijker en veiliger. Afgelopen bood het college de Gebiedsvisie Stationsgebied aan de gemeenteraad aan. In deze visie schetst het college de contouren en uitgangspunten voor toekomstige ontwikkelingen in de stationsomgeving. Het gaat om het gebied langs het spoor tussen de Hoogeveense Vaart en de Reest.

Naast het aantrekkelijker maken, staat het college een upgrade van de openbare ruimte rondom de wegen nabij het station voor ogen. Een transformatie naar aantrekkelijke lanen met meer ruimte voor de fiets is daarbij een belangrijk onderdeel.

Bekinkbaan

Ook schetst de gebiedsvisie een beeld van de ambities voor de Bekinkbaan. In de visie staat hoe de Bekinkbaan een betere inpassing in de omgeving kan krijgen, mede door een herontwikkeling van het Kraton. Voor de toekomstige invulling van deze locatie en ook de Koelhuislocatie en de spoorkavels biedt de visie direct handvaten en contouren. “We hebben hier functies voor ogen die passen bij een stationsomgeving en qua uitstraling de Meppeler sfeer en karakteristiek uitademen”, aldus verantwoordelijk wethouder Robin van Ulzen.

Voorkeursvariant

De inhoud van de gebiedsvisie is een uitwerking van de geselecteerde voorkeursvariant, welke de gemeenteraad vorig jaar heeft aangegeven. De raad koos daarbij voor de variant met de naam ‘organische ontwikkeling’. Als de raad dit najaar de definitieve visie vaststelt, betekent dat niet dat de schop direct in de grond zal gaan. Het is een langetermijnvisie die waarschijnlijk stap voor stap ingevuld zal gaan worden. Van Ulzen: “De visie geeft vergezichten en toekomstperspectieven voor belangrijke locaties in de stationsomgeving. Wat zou het toch mooi zijn als we met deze visie initiatieven op gang kunnen helpen en daarmee het stationsgebied uiteindelijk mooier maken”.

De gemeenteraad buigt zich waarschijnlijk aankomende herfst over de gebiedsvisie.

Het bericht Stationsgebied Meppel moet aantrekkelijker en veiliger worden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!