Meppel zet in op aantrekkelijke binnenstad en regiofunctie

Meppel – De gemeente Meppel zet zich in op het aantrekkelijker en groener maken van de binnenstad, die per fiets goed bereikbaar is. Om deze inzet extra kracht bij te zetten heeft het college een aanvraag ingediend bij de Provincie Drenthe voor een subsidie uit het Regiostedenfonds. Er is voor Meppel € 2,65 miljoen beschikbaar.

“Met dit bedrag kan Meppel zich verder ontwikkelen als een gemeente met een sterke, toekomstbestendige binnenstad, met een optimaal aanbod van voorzieningen. Dit sluit aan bij het grote regionale verzorgingsgebied van Meppel. Hiermee blijft Meppel een goed bereikbare gemeente waar men prettig kan wonen, ondernemen en recreëren. Ook kunnen we inwoners uit omliggende gebieden blijven bedienen met een aantrekkelijke compacte binnenstad.” Aldus wethouder Robin van Ulzen.

Plannen uitwerken

In de aanvraag van het college staat dat de volgende plannen met de subsidie verder uitgewerkt worden: Verder werken aan het compacter maken van de binnenstad om leegstand te verminderen; Het groener maken van de leefomgeving; Het stimuleren van de realisatie van passende woonruimte in de binnenstad; Het versterken van het culturele aanbod; Het stimuleren van fietsen, onder andere door het verbeteren van fietsvoorzieningen en bereikbaarheid van de binnenstad. Dit is een voorwaarde in de aanvraag; de gemeente moet tenminste 30% van de subsidie € 795.000 besteden aan het verbeteren van de bereikbaarheid per fiets.

De komende maanden worden de plannen concreter uitgewerkt.

Het bericht Meppel zet in op aantrekkelijke binnenstad en regiofunctie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!