TT-publiek gedraagt zich op de snelweg, maar niet op de N50

Meppel – De politie heeft afgelopen weekend onder meer op de A28 en A32 gecontroleerd op snelheid van de motorrijders onderweg naar en terug van de TT in Assen. Er waren veel minder motorrijders en die er wel waren hielden zich ‘over het algemeen’ keurig aan de snelheid. Dat gebeurde niet op de N50, bleek enkele dagen eerder.

Het laatste weekeinde is meestal wel mogelijk om een seizoen Wegmisbruikers op te nemen. Het zijn ook de dagen waar de agenten van de snelweg naar uitkijken en dan niet alleen om bonnen uit te delen, maar ook te genieten van alle motoren. De agenten van Team Verkeer van district IJsselland hielden zowel opvallend als onopvallend toezicht op de langsrijdende motorrijders. Het aantal boetes dat werd uitgedeeld was voor helft gerelateerd aan TT-gangers. Er werden dertig bonnen uitgeschreven voor snelheden met een overschrijding van meer dan dertig kilometer per uur. Negen moesten het rijbewijs inleveren. De snelste reed 184 kilometer per uur in plaats van honderd. Ook werden boetes uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, rijden over de vluchtstrook, niet goed leesbare kentekenplaten en het vasthouden van een telefoon. Op de N375 tussen de A28 en de A32 viel een beginnende bestuurder op door zijn snelheid, 135 km/u bij een 80 kilometerstuk. Hierna in een 60-zone met reed hij met snelheden tot 120 km/u, passeerde met veel te hoge snelheid op korte afstand fietsers die zichtbaar boos werden van de gevaarlijke actie. Bij de staande houding werd het rijbewijs ingevorderd. Dit bleek overigens al de tweede keer in zijn korte rij-periode Het CBR krijgt dan ook alle info over deze jongeman. Voorlopig geen rijbewijs meer voor hem is de verwachting.

N50 was een drama

Het team verkeer stond donderdag met de tranen in de ogen bij controles tussen Kampen en knooppunt Hattemerbroek. Deze controle was met name gericht op afleiding en snelheid aangezien dit een van de ongevalsoorzaken zijn. De N50 staat bekend als een van de wegen waar de meest (ernstige) verkeersongevallen plaatsvinden. Dat deze controles nodig zijn, bleek maar weer want van de weg laat onrustbarende cijfers zien waarvan de agenten behoorlijk zijn geschrokken. Er werden maar liefst 88 bestuurders staande gehouden voor het vasthouden van de telefoon. In werkelijkheid waren het er zelfs meer aangezien de politie in een rijrichting kond controleren en er af toe zelfs politie-motorrijders te kort waren om alle overtreders uit het verkeer te halen. Achttien bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs en om technische gebreken. Ook werd er op snelheid gecontroleerd middels een radaropstelling. Hier passeerden er ruim honderd die de maximumsnelheid overschreden. Hier was 100 km/u toegestaan en de hoogst gemeten was 143 km/u.

Het bericht TT-publiek gedraagt zich op de snelweg, maar niet op de N50 verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!