Speciale fiets- en wandelroutes voor inwoners gemeente Meppel

Meppel – Fietsen en wandelen zijn één van de twee activiteiten die tijdens de lockdown veel worden gedaan. Meppel Actief & Gezond heeft voor de inwoners een document ontwikkeld waardoor ze gemakkelijk een fiets- en/of wandelroute kunnen uitkiezen en dus zelf niet op zoek hoeven te gaan naar een route. Daarnaast kunnen ze meer informatie vinden over waarom fietsen en wandelen goed is.

Meppel heeft talloze fiets- en wandelroutes. In het fiets- en wandelroute bestand welke hieronder te downloaden zijn, kunnen de liefhebbers 15 fietsroutes en 7 wandelroutes vinden. De 15 fietsroutes samen bij elkaar zijn goed voor meer dan 700 kilometer fietsplezier. De 7 wandelroutes samen bij elkaar zijn goed voor 50 kilometer wandelplezier.

Positieve effecten fietsen

In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen, fietsen is een goede manier om overwicht te voorkomen en voor de mensen die overgewicht hebben is fietsen en uitstekende manier om in beweging te komen. Door regelmatig te gaan fietsen vermindert de kans op verschillende soorten ziekten, een voorbeeld hiervan is de kans op hart- en vaatziekten, daarnaast neemt de kans op vroegtijdig overleiden af met bijna 40%.

Door regelmatig een half uur te gaan wandelen heeft dit al een positie effect op de gezondheid. Een van de mentale positieve effecten is dat je er een beter humeur van krijgt, daarnaast heeft wandelen ook vele andere positieve effecten op je.

Wandelen is goed voor je hersenen, het heeft namelijk een positief effect op je mentale gezondheid (V. 2020, 19 oktober). Wanneer je aan het wandelen bent worden er gelukstofjes aangemaakt genaamd endorfine en serotonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig en prettig gaat voelen. Door het aanmaken hiervan gaan je angsten ook sneller weg en helpt het tegen depressieve gevoelens.

In de gemeente Meppel en omstreken zijn er veel fiets- en wandelmogelijkheden. In het document wat je hieronder kunt vinden zijn fiets- en wandelroutes te vinden die je kan gebruiken als je op pad wilt gaan.

Download hier de fietsroutes.

Download hier de wandelroutes.

 

Het bericht Speciale fiets- en wandelroutes voor inwoners gemeente Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!