Nieuwe website Biblionet Drenthe met verhalen over vriendschap

Zuidwolde – De bibliotheken van Biblionet Drenthe hebben een website gelanceerd met verhalen over vriendschap. Deze korte gefilmde verhalen zijn een mooie aanvulling op het aanbod van de bibliotheek voor mensen die niet zo snel (meer) een boek zullen lezen.

De bezoekers van de website kunnen kijken en luisteren naar een verhalenverteller, naar gedichten over vriendschap van Drentse dichters en naar het verhaal van een boswachter die vertelt over zijn vriendschap met de natuur in een gesprek met de 8-jarige Ilse.

Daarnaast geven bibliotheekmedewerkers persoonlijke boekentips en er is een rebuspuzzel waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De puzzel is ook op papier verkrijgbaar in de Drentse bibliotheken, met uitzondering van de vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen.

De website kan ook worden gebruikt in het recreatieprogramma van woonzorgcentra, bijvoorbeeld om gezamenlijk een van de video’s te bekijken en over het onderwerp verder in gesprek te gaan. In september komt er een nieuw aanbod op de website rond het thema Reizen. De website is te vinden op http://www.bibliothekendrenthe.nl/verhalenover.

Het bericht Nieuwe website Biblionet Drenthe met verhalen over vriendschap verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!