Zolang mogelijk blijven fietsen met Doortrappen Drenthe

Zuidwolde – Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van Doortrappen. Doortrappen Drenthe helpt de inwoners om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. ‘Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen.’

Op Wereldfietsdag, eerder deze maand, werd Doortrappen officieel geopend. Wethouder Hilda Mulder kreeg uit handen van Bianca Kort, coördinator Doortrappen en sportfunctionaris Rianne Bijl een echte Doortrappen-fietstas met allerlei promotieartikelen voor de komende activiteiten voor Doortrappen. Wethouder Mulder: “In Nederland is fietsen populair, zeker ook in onze prachtige gemeente. Maar veel oudere fietsers durven na een ongeluk niet meer te fietsen, wat een grote impact heeft op hun gezondheid, zelfredzaamheid en sociale betrokkenheid. We doen daarom mee met het programma Doortrappen. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen zij langer mobiel en vitaal blijven. Dan is het niet afstappen maar doortrappen.”

Ouderen moeten lang en veilig kunnen blijven fietsen. Met de deelname aan het landelijke programma ‘Doortrappen’ is er aandacht voor het verbeteren van fietsveiligheid en actieve mobiliteit onder senioren. Daarom doen we mee aan dit programma.”

Eerste activiteit

In De Wolden is ook gelijk de eerste fietsactiviteit: een fietstocht door de gemeente. Deze tocht is op eigen gelegenheid. De routes staan beschreven in het fietsrouteboekje. U kunt kiezen uit de volgende 4 routes:

Zuidwolde: 31 kilometer
Ruinen: 40 kilometer
de Wijk: 35 kilometer
Ruinerwold: 40 kilometer

Doortrappen is speciaal bedoeld om ouderen veiliger en zekerder te laten fietsen. Het team van Sportcoaches van De Wolden zorgt voor de uitvoering van het programma. Denk hierbij aan tips over veilig fietsen, valpreventie en mooie fietstochten in Drenthe.

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Op de speciale website van Doortrappen Drenthe is meer informatie en zijn tips te vinden: https://doortrappendrenthe.nl/.

Het bericht Zolang mogelijk blijven fietsen met Doortrappen Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!