OERwandeling door gebied bij Holtingerveld

Havelte – Het OERmuseum in Diever is sinds kort weer open en begint nu ook weer met haar OER-wandelingen op de Havelterberg. De eerstvolgende OERwandeling is op zaterdag 26 juni. Start bij het Informatiecentrum Toegangspoort Holtingerveld om 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Onder leiding van een gids krijg je tijdens een wandeling van ca. 2 uur uitleg over het ontstaan van het landschap en het leven van de OERbewoners van onze regio. De excursie voert je onder meer over de adembenemend mooie Havelterberg, een aardkundig monument uit de een na laatste ijstijd, langs groepen grafheuvels en prachtige hunebedden. Daarnaast zie je in het gebied nog diverse sporen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bomkraters, hangars en een landingsbaan. Op deze historische plekken ontwikkelen zich bijzondere natuurwaarden. De OERwandeling op de Havelterberg begint en eindigt bij het informatiecentrum “Toegangspoort Holtingerveld”. Helomaweg 18, Havelte.

Kosten € 5,00 pp en € 4,00 voor kinderen en kijk voor andere wandelmomenten op www.oermuseum.nl Aanmelden via mail naar wandelingen@oermuseum.nl

Het bericht OERwandeling door gebied bij Holtingerveld verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!