Univé biedt gratis zonnebrandcrème voor openluchtzwembaden

Ruinen – Te veel zonlicht is niet goed voor de huid. Maar voor wie dan toch de zon ingaat, smeer dan goed met zonnebrandcrème. „Helaas smeren we niet genoeg. En daarom vragen Univé Samen en KWF Kankerbestrijding hier aandacht voor.” Univé stelt gratis zonnebrandcrème ter beschikking in alle openluchtbaden. Een idee dat werd geboren in Ruinen.

De gratis zonnebrandcrème-actie is namelijk bedacht door een klant van Univé: Peter Berendse uit Ruinen. Als ex-huidkankerpatiënt viel het hem op hoeveel kinderen in het openluchtzwembad in zijn woonplaats onbeschermd in de zon rondliepen. Als vrijwilliger bij het zwembad bood hij eerst zelf gratis zonnebrandcrème aan. Uiteindelijk benaderde hij Univé. Hij wilde het groter aanpakken en dat is gelukt.

Gratis zonnebrandcrème.

Drastisch toegenomen

Volgens KWF Kankerbestrijding is het aantal gevallen van huidkanker de laatste jaren drastisch toegenomen. De oorzaak is bij de meesten wel bekend: verbranding van de huid en langdurige blootstelling aan de zon. Dermatologen stellen dat de kans op huidkanker dubbel zo groot is als de huid al op jonge leeftijd verbrandt. Daarom is het belangrijk om al vroeg te beginnen met insmeren. Dé reden voor Univé en Stichting KWF Kankerbestrijding om gratis zonnebrandcrème aan te bieden bij openluchtzwembaden in Nederland.

Simpelweg vergeten

Univé richt zich naast verzekeren allereerst op het voorkomen van risico’s en beperken van schade. Ook als het gaat om gezondheid. De meeste Nederlanders weten wel dat de zon huidkanker kan veroorzaken; toch verbrandt één op de vier kinderen. We vinden insmeren belangrijk, maar het wordt simpelweg vaak vergeten. Stel je zonnebrandcrème gratis beschikbaar in zwembaden, dan wordt insmeren hopelijk een vanzelfsprekendheid. En juist dát is ons uitgangspunt.

Het begon in 2019 met 6 zwembaden in de regio Zuidwest-Drenthe. In 2021 gaan Univé en KWF Kankerstrijding nog minstens 50 openluchtzwembaden voorzien van gratis zonnebrandcrème. Overal worden twee zonnebranddispensers opgehangen op punten waar het zwembadpersoneel toezicht kan houden.

Het bericht Univé biedt gratis zonnebrandcrème voor openluchtzwembaden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!