Crowdfunding Stichting ’t Huis voor eigen pand

Meppel – Stichting ’t Huis is op zoek naar een pand voor toekomst. Hiervoor heeft zij twee ton nodig. Dit geld wil ze bijeenbrengen met een bijzondere regionale crowdfundingsactie onder burgers en ondernemers die zich voor kortere of langere tijd willen binden. Op 30 juni en 1 juni zijn er dagen voor ideeën en vragen.

Stichting ’t Huis biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan initiatieven die bijdragen aan een gezonde leefstijl, duurzaam leven en zingeving. Ruimte voor vergaderen, workshops, lezingen, coaching en flexwerken, kleinschalige fitness, yoga, leefstijlcoaching, een winkel met tweedehands boeken, kopieer- en printservice en veel meer. De bedoeling is om dit op de nieuwe locatie verder uit te breiden.

Alom bekend centrum

Het huidige pand aan het Zuideinde, waar ooit Drukkerij Giethoorn huisde, krijgt een andere bestemming. De stichting wil elders in het centrum een eigen pand aankopen om daar uit te groeien tot een alom bekend regionaal kennis- en expertisecentrum. Doel is om de exploitatie van de nieuwe thuisplek in 2023 rendabel te hebben. Het bestuur wil de benodigde gelden via crowdfunding bijeenbrengen. Mensen die achter de uitgangspunten staan, kunnen deelgenoot worden.

Meer terug dan bij de bank

‘Onze uitgangspunten spreken een steeds bredere doelgroep aan’, merkt bestuurslid Dik Zantingh. Hij twijfelt dan ook niet of dit initiatief gaat slagen. “We hebben zoveel te bieden waar mensen wat aan hebben. En bij ons ingelegd geld levert meer op dan bij de bank. We overleggen samen van tevoren wát. Denk aan gratis koffiedrinken bij een bezoek aan ons centrum, voordeel bij sporten of gebruikmaken van een ruimte tegen lagere kosten.” Wie meer wil weten is van harte uitgenodigd. “Er zijn allerlei manieren om betrokken te zijn. Hier verrassen we je graag mee. Dus oud en jong, kom op 30 juni of 1 juli, maak kennis en stel je vragen.”

Woensdag 30 juni, 9-11 uur; donderdag 1 juli, 19-21 uur. Zuideinde 18/18a, Meppel

Het bericht Crowdfunding Stichting ’t Huis voor eigen pand verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!