Derde gezonde kinderkookboek: zelf koken of eten in Drentse restaurants

Meppel – Kinderen uit alle Drentse gemeenten hebben voor de derde keer meegedaan met dé receptenwedstrijd van Drenthe: Kindermenu 2.0. De beste recepten hebben een plekje gewonnen in het Kindermenu 2.0 kookboek én Drentse restaurants zetten het gerecht uit hun gemeente op de (afhaal-) menukaart.
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel of kroket óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond hebben dit jaar de basisscholen, kinderopvang én ook de ouders uitgedaagd om mee te doen aan de receptenwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’.

Lekker, regionaal en gezond

Per gemeente heeft een heuse vakjury – bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder – gekeken naar de inzendingen. Zij kiezen welk gerecht het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is. Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten zijn gebundeld in alweer de derde editie van het Kindermenu 2.0 kookboek!

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Gezond eten is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Lokaal, lekker en gezond eten thuis en in restaurants is de toekomst.”

Het derde kookboek Kindermenu 2.0 is uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen die een winnend recept hebben ingediend. Een digitaal exemplaar, van deze of voorgaande edities, is te downloaden.

Het bericht Derde gezonde kinderkookboek: zelf koken of eten in Drentse restaurants verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!