Open Ateliers Dwingeloo vier maanden geopend

Dwingeloo – Open Ateliers Dwingeloo (OAD) opent in juni, juli, augustus en september haar deuren voor publiek. Dit jaar is er vanwege het coronavirus geen overzichtsexpositie te zien in de Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo, maar de acht deelnemende kunstenaars stellen hun atelier wel open voor publiek.

Dat gebeurt in de Open Weekenden van 19-20 juni, 17-18 juli, 14-15 augustus en 18-19 september. Dit jaar is Wessel Bezemer toegevoegd als nieuw lid. De ateliers zijn coronaproof ingericht.

Op zaterdag 19 juni start het eerste open weekend van Open Ateliers Dwingeloo. Die dag bouwen de kunstenaars een installatie op bij de Sint Nicolaaskerk en is er informatie over de deelnemende kunstenaars. Er zijn vrijwilligers aanwezig om mensen te informeren en het publiek kan een flyer en plattegrond meenemen. Voor kunstliefhebbers de ideale gelegenheid om alvast kennis te maken met creatieve voorproefjes van de diverse kunstenaars.

Routekaart

„De ateliers zijn verspreid over het pittoreske gebied van Dwingeloo te vinden. Niet alleen de kunst, maar ook de inspirerende omgeving maakt een bezoek aan de Open Ateliers de moeite waard”, meent de organisatie. De kunstenaars geven in hun ateliers graag een toelichting op hun werk en de gebruikte technieken. De routekaart is te downloaden vanaf de website van Open Ateliers Dwingeloo en verkrijgbaar bij de informatiestand bij de kerk.

De diverse ateliers zijn tijdens het Open Ateliers weekend gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie over de kunstenaars en de maatregelen die zij treffen in verband met het coronavirus, is te vinden op openateliersdwingeloo.nl.

Het bericht Open Ateliers Dwingeloo vier maanden geopend verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!