Wat vinden de inwoners van hun regio Zuidwest-Drenthe?

Meppel – De druk op de woningmarkt is de afgelopen jaren toegenomen. De gemeenten en corporaties in de regio Zuidwest- en Midden-Drenthe roepen de hulp van de inwoners in om inzicht te krijgen in wensen en behoeften van woningzoekenden en inwoners.

Het doel: goed woonbeleid dat van Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden nog betere woongemeenten maakt. Het wonen staat hoog op de agenda van gemeenten en corporaties in de regio. Zij willen graag goed zicht op de woonvoorkeuren, het zoekgedrag en eventuele belemmeringen bij het realiseren van verhuiswensen.

Niet het hele verhaal

Met cijfers kunnen veel van de ontwikkelingen, vragen en problemen op het gebied van wonen in kaart worden gebracht. Alleen vertellen cijfers niet het hele verhaal. De gemeenten en corporaties in de regio willen graag weten hoe inwoners tegen de woningmarkt aankijken. Met de inbreng van inwoners kan het hele verhaal in beeld worden gebracht. Niet alleen de cijfers maar ook de mensen achter de cijfers.

Wat vindt de inwoner belangrijk als het gaat over het wonen in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden? Dat willen de gemeenten en corporaties graag horen. Tot en met 20 juni kan iedereen zijn of haar mening geven en een bijdrage leveren aan het woonbeleid in de regio. Dat kan via www.companen.nl/onderzoek/ZWM-Drenthe waar een korte online peiling rond diverse woningmarktvraagstukken is te vinden.

 

Het bericht Wat vinden de inwoners van hun regio Zuidwest-Drenthe? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!