Nieuwe politiepost stadhuis Meppel is nu in gebruik

Meppel – De nieuwe politiepost in het Stadhuis van Meppel is officieel in gebruik genomen. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de werkplek klaar te maken voor de komst van dit onderdeel van het basisteam Zuidwest-Drenthe. Woensdag 9 juni hadden de dienders hun eerste werkdag vanaf deze nieuwe locatie.

De politiepost in het Stadhuis is de nieuwe werkplek voor zo’n 40 politiemedewerkers binnen het basisteam Zuidwest-Drenthe en heeft een opkomst- en een ophoudfunctie. Daarnaast is er een spreekkamer voor gesprekken met burgers.

Uitvalsbasis voor het politiewerk

Sander Groenewoud, teamchef Zuidwest-Drenthe, is trots op de nieuwe werkplek: “Het past bij onze nieuwe manier van werken en de veranderingen in de maatschappij”, zegt hij. “Het wordt steeds belangrijker dat we ter plekke ons werk kunnen doen en dus flexibel inzetbaar zijn, (digitaal) wijkspreekuren houden en andere zaken afhandelen. We zoeken inwoners, ondernemers en andere partners steeds meer op, zowel fysiek als online. Zo organiseren we online gespreksmomenten en kunnen agenten op locatie de burger beter van dienst zijn. De nieuwe plek op het Stadhuis is uitermate geschikt voor deze manier van werken.”

De politiepost is de uitvalsbasis voor het operationele politiewerk, vertelt Groenewoud. “Als we niet actief zijn op straat of in de wijk, werken we daar. Het Stadhuis is voor burgers bekend, dicht in de buurt en toegankelijk. Zo worden we nog beter gevonden door de burger.” De politiepost biedt een aanvullende mogelijkheid om elkaar op afspraak te treffen, binnen de openingstijden van het Stadhuis. De bezoeker die een afspraak heeft, meldt zich bij de receptie. Een politiemedewerker is aanwezig op de post, tijdens de gestelde openingstijden.

Samenwerking gemeente en politie

Ook burgemeester Richard Korteland is blij met de komst van de politiepost. “De nieuwe locatie is in nauwe samenwerking tussen politie en gemeente tot stand gekomen. Bovendien is het uitermate handig om, gezien de intensieve samenwerking, onder één dak te zitten. De komst van de politie in ons Stadhuis sluit goed aan bij de werkwijze van de politie; meer politie op straat én zaken persoonlijk op locatie afhandelen of opnemen. Als het dan tóch nodig is om de politie op kantoor te spreken, dan is het Stadhuis een centrale, bekende locatie in onze stad.”

De vertrouwde (wijk)agenten blijven gewoon in de gemeente actief. Ook blijven evenveel politiemensen in het werkgebied aan het werk. Inwoners kunnen in contact komen met de politie via 0900-8844 of bij spoed via 112. Daar worden zij op maat geholpen. Via www.politie.nl/contact zijn andere contactmogelijkheden te vinden. De politie in Meppel is ook via de Facebookpagina actief. Aangifte doen? Ook daarin verandert niets. Burgers kunnen in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet. Wanneer dit niet mogelijk is, behoort een telefonische of fysieke afspraak op de politiepost tot de mogelijkheden. Op www.politie.nl/aangifte staat precies hoe men aangifte kan doen.

Het bericht Nieuwe politiepost stadhuis Meppel is nu in gebruik verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!