Tijdelijke studentenhuisvesting op Blankenstein

Meppel – De gemeente Meppel verleent een omgevingsvergunning voor tijdelijke studentenunits op het terrein van het oude waterschapsgebouw op Blankenstein 540. Deze omgevingsvergunning geldt voor 76 studentenunits voor een periode van maximaal 10 jaar.

Vanwege de groei van het aantal (internationale) studenten van de opleiding ITEps (lerarenopleiding voor internationale basisscholen) in Meppel stijgt de vraag naar studentenkamers in Meppel. Als Campus Meppel zijn al 80 studentenkamers en diverse onderwijsruimten gerealiseerd in het voormalige waterschapsgebouw. Nu ligt er een plan om op het parkeerterrein bij dit gebouw units te plaatsen met in totaal 76 studentenkamers. Omdat dit afwijkt van het principeverzoek waar het college op 8 december mee heeft ingestemd, is een nieuw besluit genomen.

Het college is blij met de aanwezigheid van deze bijzondere hogeschool in Meppel die met haar internationale studentenpopulatie bijdraagt aan de levendigheid en internationalisering van Meppel.

Het bericht Tijdelijke studentenhuisvesting op Blankenstein verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!