Online bijeenkomst over aardgasvrij Berggierslanden

Meppel – De gemeente Meppel houdt op woensdag 16 juni een online bijeenkomst voor inwoners van de wijk Berggierslanden. Tijdens deze avond gaat de gemeente in gesprek met de wijkbewoners over de ontwerp transitievisie warmte.

In deze visie staat de route beschreven naar een aardgasvrij Meppel. Berggierslanden wordt daarin genoemd als één van de startwijken. Dit betekent dat in 2022 wordt gestart met het maken van een wijkuitvoeringsplan om aardgasvrij te worden. In dat uitvoeringsplan worden pas definitieve keuzes gemaakt. De gemeente vindt het belangrijk om inwoners daar bij te betrekken.

Veel ruimte voor gesprek

Tijdens de bijeenkomst worden wijkbewoners geïnformeerd over de totstandkoming van de visie en mogelijke oplossingen voor de wijk Berggierslanden. Er is veel ruimte gereserveerd om met elkaar in gesprek te gaan en te verkennen wat de warmtetransitie betekent voor de mensen in de wijk. Deelnemers gaan in kleinere groepen met elkaar in gesprek.

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 juni van 19.30 – 21.00 uur. Om een goede groepsindeling te kunnen maken, is aanmelding nodig. Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/LvMBh6KU8pScSfEN8.

De bijeenkomst voor de Berggierslanden is onderdeel van een participatieperiode waarin de gemeente van zoveel mogelijk inwoners en ondernemers wil horen wat zij van de ontwerpvisie vinden. Via de online tool https://meppel.swipocratie.nl kunnen mensen digitaal hun mening geven en de komende weken wordt in meerdere dorpen en wijken een gastenboek verspreid waarin inwoners ideeën, suggesties en zorgen kunnen delen.

Meer informatie is ook te vinden op http://www.meppel.nl/warmtetransitie

Het bericht Online bijeenkomst over aardgasvrij Berggierslanden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!