Weideblick is nieuwe wijk in Nieuwveense Landen in Meppel

Meppel – Aan de noordkant van de wijk Nieuwveense Landen in Meppel verrijst de komende jaren een nieuw woongebied: Weideblick. De gemeente Meppel is met gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Rotij Grondontwikkeling Oost overeengekomen dat zij op deze plek een nieuw woongebied realiseren met 286 woningen.

De nieuwe woonwijk dankt haar naam aan het weidse uitzicht over de weilanden ten Noorden van Meppel. Wethouder Van Ulzen, gemeente Meppel: “Het is weer een goede stap vooruit om hier, bij alles wat de stad Meppel te bieden heeft, een nieuw duurzaam woongebied te ontwikkelen. Meppel staat mee voorop in de ambitieuze groeiopgave voor de regio Zwolle. Voor jongeren om te kunnen starten en om voor doorstroming te zorgen op de woningmarkt, zodat onze inwoners kunnen wonen op een manier die bij hun levensfase past. Nieuwveense Landen geeft al die groepen een aantrekkelijke plek om te wonen en verblijven.”

Energiezuinige woningen

Er komen in totaal zo’n 286 energiezuinige woningen. “Voor elk wat wils in Weideblick, maar wel in samenhang ontworpen’, licht Theodor Koenen, ontwikkelingsmanager bij BPD, toe. “Dit wordt een toekomstbestendige wijk met een gevarieerd aanbod; van sociale huurwoningen, twee-onder-eenkapwoningen en vrije kavels. We richten het gebied in met oog voor de natuur. Dat houdt in dat we waar mogelijk groenvoorzieningen toevoegen die het woongenot en ook de biodiversiteit bevorderen.”

Op dit moment wordt het stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Naar verwachting start de verkoop voor de woningen in juli 2021. Martin Companje, directeur Roosdom Tijhuis: “In Weideblick gaan we werken met individuele bodemwarmtepompen en zullen de woningen aan de nieuwste BENG normeringen voldoen. Het wordt een duurzame toekomstbestendige en energiezuinige wijk wat ook op woningniveau terug te zien is. De eerste bewoners zullen medio 2022 hun nieuwe woning kunnen betrekken.”

Het eerste deel van de totaal 65 sociale huurwoningen worden door Stichting Woonconcept naar verwachting in het voorjaar van 2022 aangeboden aan toekomstige huurders.

Het bericht Weideblick is nieuwe wijk in Nieuwveense Landen in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!