Meppelse kunstenaar Hennie Peters presenteert werk in Emmen

Meppel/Emmen – Op zaterdag 12 juni presenteert Hennie Peters het kunstwerk ‘Een goed gevulde etalage’ in het winkelpand aan de Kleepassage 10. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 11 en 17uur.

Het werk is onderdeel van het project Window Shoppers, waarmee de 11 kunstorganisaties van platform Noordenaars beeldend kunstenaars uit het noorden een hart onder de riem steken. In samenwerking met leegstand-initiatief ZIP stellen ze drie leegstaande etalages – in Groningen, Leeuwarden en Emmen – beschikbaar als werkplek en voor de presentatie van nieuwe kunstwerken.

De Noordenaars selecteerden door middel van een open call drie kunstenaars (één uit elke provincie) die in een werkperiode van vier weken een nieuw kunstwerk maakten in een lege etalage. Het nieuwe werk was daarna – volledig coronaproof – nog een week in de etalage te zien zijn. Die week eindigt met de openstelling op zaterdag 12 juni.

Pluslichaam

Kunstenaar Hennie Peters onderzocht in de werkperiode het vrouwelijke ‘pluslichaam’. In winkeletalages en mainstream media zien we vooral geïdealiseerde slanke vrouwen, de modellen van vroeger. Daar wil Peters wat aan doen, door het pluslichaam aan het straatbeeld van Emmen toevoegen. Een goed gevulde etalage!

Daarbij stelt ze de vraag: wat toon je en wat verberg je van je eigen lichaam? Ook is Peters geïnteresseerd in het verbeelden van haar lichaam in relatie tot andere vrouwen. Hoe verbeeld je seksualiteit tussen vrouwen? Naast het maken van beelden daarover organiseerde ze een (online) workshop ter verkenning van de beleving van het lichaam door lesbische vrouwen, in samenwerking met Circus Andersom.

Hennie Peters werkte t/m 4 juni aan het kunstwerk. Het is t/m 12 juni coronaproof te bekijken. Op 12 juni is kunt u ook binnen kijken en is Peters aanwezig om toelichting op het werk te geven. Peters is beeldend kunstenaar, woont in Meppel en studeert aan ArtEZ in Zwolle.

 

Volg Noordenaars op Facebook, Instagram en Twitter en blijf op de hoogte van Window Shoppers! Kijk op onze website voor meer informatie over Noordenaars: www.noordenaars.nl.

 

Het bericht Meppelse kunstenaar Hennie Peters presenteert werk in Emmen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!