Hardlopers opgelet: Hoeve aan de Weglopen komen weer op de agenda

Oude Willem – Al vele jaren organiseert de Sportvereniging Friesland uit Sint Jacobiparochie prestatielopen vanaf de camping Hoeve aan de Weg. Alweer 24 jaar vanuit Oude Willem, maar ook een tiental jaren daar voor Ellert en Brammertlopen in Dieverbrug. De lopen gaan over routes die zijn uitgezet in het Nationaal Park Het Drents Friese Wold en trekken veel deelnemers van alle delen van Nederland en zelfs uit het buitenland.

Josefien en Jan Kooistra verblijven hun hele leven al in Drenthe en organiseren ook samen met hun hardloopfamilie, de SV Friesland, bijna wekelijks een loopje waar iedereen aan kan deelnemen. Het coronavirus heeft hen gedwongen een tijd geen lopen te organiseren, vorig jaar van 1 juli tot oktober lukte dat nog en werden er 15 lopen met een protocol georganiseerd. Op 1 juli mag het weer en kleinzoon Christiaan, die zich ontplooid heeft als een groot organisator, heeft de lopen al aangevraagd. Dat gaat wel met een protocol van de atletiekunie, zo deed Cristiaan ervaring op in de voorgaande periode. Helaas is Josefien er niet meer bij zij is twee maanden geleden overleden.

Op de agenda

De Hoeve aan den Weglopen staan gepland op zaterdag 17 en 31 juli en 14 en 28 augustus. De start is steeds bij Hoeve aan de Weg (www.hoeveaandenweg.nl) in Oude Willem om 10.00 uur en de te lopen afstanden zijn 3,8; 7,6; 10; 15 en 21 kilometer. Kijk op  www.svfriesland.nl voor aanmelding.

De verzorgingswagen is zo ontworpen dat er coronavrij in gewerkt kan worden om de startnummers uit te geven, na-inschrijvingen te doen en uitreiken medailles en na de loop bouillon, vruchtendrank en water uit te reiken via een kleine opening in de glaswand. Dat heeft goed voldaan en de controleurs van de gemeente waren vol lof over dit systeem, maar ook hoe de lopen verder worden georganiseerd. Men moet van tevoren inschrijven via internet en ook kan een aanmeldingsformulier worden uitgeprint wat men thuis invult en voor de start overhandigt.

Wel in sporttenue

De lopers wordt gevraagd in sporttenue aan de start te komen, zodat omkleden niet nodig is. Douchen na afloop is sowieso niet mogelijk. SV Friesland zorgt bij de lopen voor een toiletwagen als er geen toiletgebouw beschikbaar is.

Ook was de SV Friesland altijd betrokken bij de Brinklopen en Marathons in Diever, maar het bestuur van de Stichting Sport Promotie Diever heeft besloten dit jaar geen Brinklopen te organiseren en ook de Midzomeravondloop gaat niet door. Veel lopers vinden dat jammer het is altijd zo gezellig in Diever. Toch hoeft men niet zonder lopen te zitten, de kalender is aangevuld met lopen die eerder waren afgelast in Friesland dat programma staat op hun site www.svfriesland.nl

Het bericht Hardlopers opgelet: Hoeve aan de Weglopen komen weer op de agenda verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!