Start ‘Doortrappen’ in Meppel met fietsactiviteiten voor senioren

Meppel – Doorfietsen tot je 100ste! Wie wil dat nou niet? Daarom start deze zomer in Drenthe ‘Doortrappen’. Dit project is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te fietsen, voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel.

Op donderdag 3 juni geeft gedeputeerde Cees Bijl, samen met wethouder Robin van Ulzen, om 09.45 uur vóór het Drukkerij Museum in Meppel het officiële startsein van het Drentse Doortrappen. Een bijzonder moment, want Drenthe is de eerste provincie waarin alle gemeenten meedoen!

Jaren een speerpunt

Het is al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid: senioren op de fiets (en met name de e-bike). Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in de cijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Reden genoeg voor de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe om een offensief te starten dat het veilig blijven fietsen onder senioren moet stimuleren. Dat doen ze met Doortrappen.

Op donderdag 3 juni is om 09.45 uur, vóór het Drukkerij Museum (Kleine Oever 11, 7941 BK), de aftrap van Doortrappen in Meppel. Gedeputeerde Cees Bijl overhandigt het startpakket van Doortrappen aan wethouder Robin van Ulzen. Hierna gaat een aantal senioren in kleine groepjes van maximaal 4 personen, die zich van tevoren hebben aangemeld, volgens de corona richtlijnen een mooie fietsroute van 54 km fietsen. De andere elf Drentse gemeenten starten diezelfde dag ook met Doortrappen en organiseren tevens een fietsactiviteit voor senioren.

Doortrappen in Drenthe

Doortrappen helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. Tijdens de activiteiten kan men bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, worden handige tips gegeven over veilig fietsen én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe. De activiteiten zijn opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.
Kijk voor meer informatie over Doortrappen op www.doortrappendrenthe.nl.

Het bericht Start ‘Doortrappen’ in Meppel met fietsactiviteiten voor senioren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!