Wie maakt de mooiste fotoserie in de oude kassen van Frederiksoord?

Frederiksoord – Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord organiseert in samenwerking met Stichting NICE een fotowedstrijd in en om de kassen op de tuin. Iedereen is welkom in de tuinbouwschooltuin om een samenhangende serie van 10 kunstfoto’s te maken. De  winnaar mag zijn of haarwerk tentoonstellen in de kassen deze zomer.

De kassen van de Tuinbouwschooltuin Frederiksoord hebben een rijk verleden. Ze hebben jarenlang dienst gedaan als onderwijslocatie voor de tuinhazen van de Majoor van Swieten Tuinbouwschool opgericht in 1884. In het jaar 2005 werden de deuren van de school gesloten en zijn de kassen jarenlang onbenut geweest.

De tand des tijds is steeds meer zichtbaar. Bijzondere planten als de tabaksplant groeien weelderig, ruiten zijn kapot, er huist een steenuil. Dit tezamen met de bijzondere lichtval maakt het tot een inspirerende plek voor kunstenaars. Zo heeft Matthew Day Jackson tijdens het kunstproject Into Nature 2018 hier geëxposeerd.

Oude kassen.

Nieuwe projecten

De stichting NICE is op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten voor de innovatie kassen. De vergankelijkheid gaat plaats maken voor een volgende fase. Met projecten op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Daarom is het nu tijd om de sfeer en het tijdsbeeld vast te leggen. Dit vanuit de kunstzinnige visie van de bezoeker, die mag kijken in en op de kassen van de Tuinbouwschooltuin Frederiksoord.

De jury let op originaliteit, kleur, compositie en vorm plus de samenhang van de foto’s onderling. De bedoeling is dat de serie samen een geheel vormt. Zwart-wit of kleur. De fotograaf mag een ondersteunend verhaal toevoegen, dat hoeft echter niet. De regels: maak tien foto’s van de kassen op de Tuinbouwschooltuin in Frederiksoord, sluitingsdatum is zaterdag 3 juli en mail de foto’s via wetransfer naar info@wearenice.org. De kassen zijn toegankelijk iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. De winnende foto’s worden tentoongesteld gedurende de zomer in de kassen.

Het bericht Wie maakt de mooiste fotoserie in de oude kassen van Frederiksoord? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!