Drents Archief vanaf 1 juni weer open voor onderzoekers

Assen – Na de bibliotheken mogen de archieven nu ook hun deuren openen voor publiek. Het Drents Archief is met ingang van dinsdag 1 juni open op afspraak. Het archief was sinds half december gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Bezoekers kunnen via de website van het Drents Archief hun bezoek boeken en archiefstukken reserveren. “We ontvingen afgelopen maanden veel berichten van studenten en andere onderzoekers die vastliepen met hun onderzoek omdat ze niet in de archieven terecht konden. Ik ben heel blij dat we hen nu weer verder kunnen helpen. We hebben onze bezoekers gemist!”, zegt archiefmedewerker Ferry Sieders.

Behalve historische onderzoekers zijn ook inwoners van Assen welkom die een oude bouwtekening van hun huis willen inzien. Dat kan alleen op afspraak via de website van het Drents Archief.

Bezoek reserveren

Wie een bezoek wil brengen aan het Drents Archief om archiefstukken of bouwdossiers in te zien, moet een afspraak inplannen via de website. Bezoekers kunnen op dinsdag, woensdag of donderdag een tijdblok reserveren en opgeven welke archiefstukken of bouwdossiers ze willen raadplegen.

Alle bezoekers vullen voor hun bezoek online een gezondheidscheck in. Bij het bezoek aan het Drents Archief is het ontsmetten van de handen en het dragen van een mondkapje verplicht. Iedereen houdt 1,5 meter afstand en bezoekers met verkoudheidsklachten of koorts annuleren hun bezoek en blijven thuis.

Het bericht Drents Archief vanaf 1 juni weer open voor onderzoekers verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!