Poplab Drenthe daagt creatievelingen in culturele sector uit

Meppel – Poplab Drenthe zoekt muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars die aan de slag willen met een project waarin popmuziek gecombineerd wordt met een andere kunstdiscipline. Een combinatie van muziek en beeldende kunst, een mode event of een dans: niets is te gek. Degenen met de meest veelbelovende voorstellen mogen het project dit jaar uitvoeren met een financiële bijdrage.

Projectleider Erik de Vries hoopt dat deze Open Call Drentse makers uitdaagt om te komen tot creatieve voorstellen. Het idee van kunstenaar Delia Bremer werd na een eerdere oproep gehonoreerd. De kunstenaar uit Nieuweroord is op dit moment bezig met het project Wroeten, waarin de Drentse geschiedenis terugkomt in een lied, theatervoorstelling en beeldende kunst. Dankzij Poplab Drenthe heeft ook een schrijverskamp plaatsgevonden met als resultaat een internationaal hiphopalbum met de bijdrage van vier Drentse urban artiesten. De muzikale productie ‘Skik, 25 jaar live op zien best!’ kon vorig jaar eveneens dankzij Poplab Drenthe gerealiseerd worden.

Ideeën en projectvoorstellen voor deze Open Call kunnen tot 7 juni worden gestuurd naar erik@kunstencultuur.nl. In juni wordt bekend gemaakt welke plannen verder mogen worden uitgewerkt.

Poplab Drenthe stimuleert kunstenaars in de provincie te experimenteren met cross-over producties en is een project van Stichting Kunst & Cultuur. Het project is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe.

Het bericht Poplab Drenthe daagt creatievelingen in culturele sector uit verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!