Wijker Kunst doet mee aan actie Prins Bernhard Cultuurfonds

De Wijk – Van 28 mei tot en met 5 juni doet Wijker Kunst mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media.  Een groot deel van de opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren.

Muziek- en zangvereniging Wijker Kunst is al 75 jaar een begrip in de Wijk. Het koor bestaat uit ruim 75 leden en is in zoverre uniek dat het uit zowel een vrouwenkoor als een mannenkoor bestaat. Daarmee kan ook een gemengd koor worden gevormd. De concerten die regelmatig worden georganiseerd kenmerken zich dan ook door veel afwisseling, ook al omdat het repertoire van het koor zeer gevarieerd is.

Extra repetities

Het koor hoopt met deze actie geld op te halen waarmee onder meer nieuwe muziekstukken kunnen worden aangeschaft en eventueel extra repetities kunnen worden bekostigd. Dit is wellicht nodig om na de lange gedwongen pauze als gevolg van CORONA het koor weer op het gewenste peil te brengen voor het geplande Kerstconcert op 11 december.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds het grootste deel van de netto opbrengst teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Het bericht Wijker Kunst doet mee aan actie Prins Bernhard Cultuurfonds verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!