Video: Campagne ‘Retoertje Drenthe’ van start

Assen – Marketing Drenthe is deze week met haar eerste grote campagne van dit jaar gestart. Middels de ‘Retoertje Drenthe’-campagne worden zes verschillende mini breaks in de Oerprovincie van Nederland onder de aandacht gebracht. Nu ook dagattracties zoals pretparken, klimbossen en dierentuinen weer open mogen, is het tijd om bezoekers te verleiden een bezoek aan Drenthe te brengen. Want alhoewel de boekingen voor de zomervakantie snel binnenstromen, is er nu nog voldoende ruimte om gasten te ontvangen.

Marketing Drenthe richt zich met de campagne op twee verschillende doelgroepen; gezinnen met kinderen en stellen van 35 jaar en ouder. Een brede groep. Maar door zes verschillende Retoertjes te ontwikkelen, kan in veel verschillende wensen worden voorzien. Zo is er een Retoertje voor cultuurliefhebbers, voor gezinnen met jonge kinderen, voor avonturiers, voor fiets- en wandelfanaten en voor stellen of vrienden die even bij willen komen van een overvolle agenda.

Digitale schermen

De komende weken zijn de uitingen offline zichtbaar via advertenties in de Volkskrant, Het Parool en het AD én op digitale schermen in Amsterdam. Bijzonder is dat voorbijgangers binnen een straal van 100 meter rondom de ingezette schermen worden geretarget. Lopen zij langs één van de campagne-uitingen, dan krijgen ze een soortgelijke uiting als advertentie te zien op hun mobiele telefoon. Online plaatst Marketing Drenthe onder andere advertenties op Facebook, Pinterest en Instagram.

Door de restricties heeft de toeristische sector dit voorjaar opnieuw veel omzet verloren. Het aantal boekingen voor de zomervakantie ziet er wel veelbelovend uit. Via de Retoertjes wil Marketing Drenthe laten zien dat Drenthe ook de perfecte bestemming is voor een korte break in dit jaargetij, of straks in de herfst. De offline campagne duurt twee weken, de online uitingen zijn tot aan de zomervakantie te zien. De campagne wordt daarna richting het najaar weer opgepakt.

Je bekijkt de zes Retoertjes op drenthe.nl/retoertje.

Het bericht Video: Campagne ‘Retoertje Drenthe’ van start verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!