Nieuw hoofdstuk voor Zomerzinnen in FestiValderAa

Taarlo – Stichting Zomerzinnen kondigde najaar 2019 aan zich te bezinnen op de toekomst. De festivalopzet, waarbij met beperkte middelen een uitgebreid gratis randprogramma werd aangeboden, was een te zware belasting geworden voor de kleine organisatie. Het bestuur besloot daarom dat er juni 2020 geen nieuwe editie zou komen, nog onwetend dat vanwege corona geen enkele publieksactiviteit mogelijk was.

Na een pauze kan er nu aan een nieuw hoofdstuk worden begonnen. Stichting Zomerzinnen presenteert op 2, 3 en 4 juli aanstaande in Taarlo een gevarieerd literair programma. Het is een onderdeel van een fietstocht langs vier locaties van FestiValderAa.

Zeer goed aangeschreven

Projectleider Annette Timmer, vanaf de start in 2007 nauw betrokken bij Zomerzinnen, is enthousiast: “Zomerzinnen staat zeer goed aangeschreven in de literaire wereld en bij de bezoekers. Het is prachtig om op deze manier een “doorstart” te kunnen maken. Publiek kan op een ontspannen en intieme manier blijven kennismaken met het werk van landelijke en regionale dichters en schrijvers. Auteurs en lezers ontmoeten elkaar, wat stimulerend en inspirerend werkt. Deze nieuwe samen-werking betekent dat Zomerzinnen een nog breder publiek kan bereiken en dat het programma-aanbod van FestiValder Aa – theater & muziek in de Drentsche natuur – wordt verrijkt met literatuur.”

Artistiek leider Henk Jongebloed van FestiValderAa heeft al in een vroeg stadium contact gezocht met Stichting Zomerzinnen. “Qua opzet en publiek past Zomerzinnen heel goed bij FestiValderAa. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we samen deze stap hebben kunnen zetten. Hier is het bijna al weer verouderde begrip win-win van toepassing. Wij bieden Zomerzinnen de nodige context en zij maken ons brede culturele aanbod nog completer.”

Zomerzinnenprogramma

Vrijdagavond 2 juli is het thema literatuur en natuur. Alex Vissering geeft een voorproefje van zijn solo-album Vogeltjeman en zijn boek Vogelwies. Sinds de lockdown is wandelen een nieuwe hobby van hem. Wim Huijser wordt geïnterviewd over de bloemlezing die hij samenstelde met de mooiste wandelfragmenten uit Bij nader inzien en Het Bureau van J.J.Voskuil (1926-2008).
Had je nog willen wandelen is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk.

Zaterdagavond 3 juli kun je een gelauwerde schrijver ontmoeten. Benny Lindelauf brengt een huiveringwekkende winterse vertelling uit Hele verhalen voor een halve soldaat. Dit boek is in april bekroond met de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2021. Rogier Hemmes zorgt voor passende livemuziek en een sfeervolle soundscape.

Zondagavond 4 juli presenteert het Vlaamse duo Eléonor en Gerry De Mol Ik had me het leven anders voorgesteld, een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van J.J. Slauerhoff.  In 2021 is het 100 jaar geleden dat deze in Leeuwarden geboren dichter/scheepsarts zijn eerste gedichten publiceerde.

De kaartverkoop voor FestiValderAa begint vrijdag 4 juni. Meer informatie op www.zomerzinnen.nl   en www.festivalderaa.nl

Het bericht Nieuw hoofdstuk voor Zomerzinnen in FestiValderAa verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!