Eenakterfestival Kört&Goed gaat door. Aanmelden kan tot 15 juni

Beilen – Elke twee jaar organiseert streektaalorganisatie Huus van de Taol het eenakterfestival Kört&Goed. De opzet is steeds dezelfde: twaalf Drentse eenakters worden op drie avonden op drie verschillende plekken in Drenthe gespeeld. Dit jaar voor het eerst in openluchttheaters. Een jury beoordeelt wie er door mag naar de finale.

De drie voorrondes zijn op zaterdag 14 augustus in het openluchttheater van Anloo, op vrijdag 20 augustus in het openluchttheater in Aalden en op zaterdag 21 augustus in het openluchttheater in Ruinen. De finale is op vrijdag 10 september 2021 in openluchttheater Tivoli in Assen. Het festival begint steeds om 20.00 uur.

Elke toneelgroep kan meedoen

Iedereen die in groepsverband toneelspelen leuk vindt, kan zich aanmelden om mee te doen. De grootte van de groep is niet belangrijk, wél of de groep ook op het podium – op anderhalve meter – past. Op www.huusvandetaol.nl/waw-doet/op-de-planken/teniel/tenielstukken/ienakterfestival-kort-goed/ staat meer informatie; ook over beschikbare stukken. De deelnemende groepen hebben recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie (via het Huus van de Taol).

Aanmelden kan door een mail te sturen, voor 15 juni 2021, naar info@huusvandetaol.nl

Het bericht Eenakterfestival Kört&Goed gaat door. Aanmelden kan tot 15 juni verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!