‘Een trein naar niemandsland’ meest gedraaid op Drentse uitvaart in 2020

Hoogeveen – In de jaarlijkse landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10 op nummer 5. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd tot nu toe. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’, Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats. In Drenthe is het nummer zelfs het meest gedraaide lied van 2020 tijdens een uitvaart.

De top 5 voor de provincie Drenthe ziet er als volgt uit:

1.    ‘Een trein naar niemandsland’ – Frans Bauer
2.    ‘Time to say goodbye’ – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
3.    ‘Zwevend naar ’t geluk’ – Jannes
4.    ‘Ave Maria’ – diverse uitvoeringen
5.    ‘‘t Het nog nooit zo donker west’ – Ede Staal
‘Waarheen, waarvoor’ – Mieke Telkamp

Regionale verschillen

Regionaal is de Top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drentenaren voor de Hollandse klassiekers. Zo staat op drie in Drenthe de Emmenaar Jannes met ‘Zwevend naar ’t geluk’. Op een gedeelde vijfde plek staan de klassiekers ‘’t Het nog nooit zo donker west’ van de Groningse Ede Staal en ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp.

Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. Vaak maken zij binnen enkele dagen keuzes om de uitvaart vorm te geven zodat die bij het leven van hun overleden dierbare past. Hoeveel en welke nummers kunnen ze afspelen? Kan de lokale band livemuziek verzorgen? De uitvaartverzorger van Monuta Berny Metselaar heeft ruime ervaring in Hoogeveen om de nabestaanden bij de hand te nemen en te adviseren bij deze vragen.

Uitvaartmuziek onderzoek

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In de regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt. Zie de link: https://www.monuta.nl/uitvaart/mogelijkheden-bij-een-uitvaart/uitvaartmuziek/

Het bericht ‘Een trein naar niemandsland’ meest gedraaid op Drentse uitvaart in 2020 verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!