Dit zijn de 11 beste voetballers uit Drenthe van de afgelopen 10 jaar

Zuidwolde –  Emmen mag dan wel gedegradeerd zijn uit de eredivisie na een strafschoppendebacle tegen NAC, dat wil niet zeggen dat er hier niet goed wordt gevoetbald. Toch staat Drenthe onderaan de vaderlandse ranglijst. Wouter Marinus en Joey van de Berg staan er namens Zuidwest-Drenthe in.

Jaarlijks beoordelen de scouts van het populaire voetbalspel FIFA de kwaliteiten van professionele voetbalspelers. Op basis van historische FIFA-spelersbeoordelingen analyseerde FLYERALARM welke provincies het afgelopen decennium de beste voetballers voortbrachten en wat de beste teams zijn per provincie. Het sterkst mogelijke Drentse provincie-elftal heeft een score van 69.

De eigenaar van 2 voetbalclubs in Oostenrijk en Duitsland analyseerde ruim 5.300 digitale spelerskaarten van alle Nederlandse spelers over de afgelopen 10 jaar. Deze kaarten hebben een score op schaal van 99, gebaseerd op spelerskwaliteiten. Door de spelerskaarten uit de jaarlijkse edities van het voetbalspel tussen 2011 en 2021 te koppelen aan de geboortegegevens van alle spelers werden provincies beoordeeld én gerangschikt.

Drenthe onderaan

Door de spelers met de hoogste scores van de afgelopen tien jaar te analyseren, ontstond per provincie een team met topspelers. Deze 12 provincie-elftallen samen behaalde een gemiddelde score van 75. De best scorende provincies liggen in de randstad. Na Zuid-Holland scoorden ook de teams uit Noord-Holland en Gelderland hoog met respectievelijke scores van 81 en 78, gevolgd door Utrecht (77). Ook Noord-Brabant scoort bovengemiddeld met een score van 76.

Drenthe (69) en Friesland (67) behaalden als enige provincies een gemiddelde spelersbeoordeling onder de 70. Friesland komt hiermee onderaan de lijst met een verschil van 16 punten ten opzichte van de best scorende provincie. Zeeland leverde niet voldoende spelers aan voor een elftal.

Wanneer wordt gekeken naar alle spelers – dus ook met lagere scores – zit er slechts 5 punten verschil tussen de best en slechtst-scorende provincie. Alle Drentse spelers samen hebben een gemiddelde beoordeling van 67.

Team van het decennium

Het topteam uit Drenthe heeft een gemiddelde spelersbeoordeling van 69 en speelt in een 4-4-2 formatie. In dit elftal staat Kjell Scherpen (Emmen) in het doel en bestaat de verdediging uit Daley Sinkgraven (Assen), Joey van den Berg (Meppel), Jos Hooiveld (Tynaarlo) en Simon IJzerman (Coevorden). Verder wordt het middenveld gevormd door Mark-Jan Fledderus (Coevorden), Wouter Marinus (De Wolden), Bas Sibum (Emmen) en Erik Bakker (Hoogeveen).. De voorhoede wordt bemand door Richairo Živković (Assen) en Jürgen Locadia (Emmen).

Meer informatie over de analyse en gegevens over alle provincies is te vinden op: https://www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa_provincies

Het bericht Dit zijn de 11 beste voetballers uit Drenthe van de afgelopen 10 jaar verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!