Familie Timmerman gaat zuivelproducten produceren

Ruinerwold – De verse melk van de eigen koeien gebruiken om er zuivelproducten van te maken, hoe mooi kan het zijn. Aan de keukentafel bij Frits en Janny Timmerman wordt er al tijden over gesproken. Voor dochters Anick en Emily Timmerman en schoondochter Christine Wildvank was duidelijk dat het niet bij praten moest blijven.

Enthousiast gingen ze aan de slag en onlangs mochten familie en vrienden de eerste eigen gemaakte yoghurt proeven. Dat smaakte naar meer, daarom is besloten om van start te gaan onder de naam Woldzuivel.

Nadat de plannen bekend werden gemaakt op Facebook stroomden de reacties binnen. Dat sterkte de dames in hun plannen, achter de schermen wordt veelvuldig overleg gepleegd. Emily lachend: „De familie-appgroep heeft inmiddels een dubbele functie gekregen.” Ook de aanhang denkt mee en wordt indien nodig ingezet. Emily, die handig is met de computer en social media, heeft het logo voor Woldzuivel ontworpen en is ook bezig om een website te maken. Christine gaat zich bezig houden met het produceren van de zuivelproducten. Dat is voor haar ook nieuw, zo geeft ze toe. „Ik heb meegelopen op een zuivelboerderij in Friesland en daar de kneepjes van het vak geleerd.”

Zuivel van de Dokter Larijweg.

Voorraad aanleggen

Bestellen van zuivelproducten is binnenkort mogelijk, er moet eerst een voorraad worden aangelegd. Voorlopig worden alleen de basissmaken gemaakt van gepasteuriseerde melk, zo is de bedoeling, zoals vanille yoghurt, volle yoghurt en vanille vla. Voorlopig gebeurt dat nog in kleine hoeveelheden. „We hebben op dit moment nog geen capaciteit om grotere hoeveelheden te produceren. We willen eerst even kijken hoe het gaat lopen”, verklaart Christine. Ideeën zijn er echter volop. „Misschien gaan we nog een melktappunt maken op een plekje voor de boerderij, zodat iedereen zijn eigen verse gepasteuriseerde melk kan tappen.”  Emily: „Ook willen we regelmatig een item plaatsen op social media, om het leven op een boerderij te laten zien aan anderen.”

Streekproducten

Plaatselijke- en streekproducten zijn populair hebben ze al bemerkt. „Wat dat betreft  is onze boerderij aan de Dokter Larijweg gunstig gelegen. Er komen heel veel toeristen langs en we zitten ook nog dichtbij het dorp”, benadrukt Janny. Het melkveebedrijf  van de familie Timmerman telt driehonderd melkkoeien is gevestigd aan de karakteristieke Dokter Larijweg 50 in Ruinerwold.

Meer informatie: http://www.facebook.com/Woldzuivel

Het bericht Familie Timmerman gaat zuivelproducten produceren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!