Geboren in 1965? Dan kun je je nu laten vaccineren

Meppel – Het gaat hard met de vaccinaties: konden we twee dagen geleden melden dat mensen geboren in 1963 of 1964 zich kunnen laten vaccineren: nu al kan iedereen uit 1965 online een afspraak maken voor een vaccinatie. Dat meldt de GGD Drenthe. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten.

Aanmelden kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

De GGD’en gebruiken vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze mRNA-vaccins beschermen even goed tegen ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopname. Op de vaccinatielocaties waar ook Moderna wordt gebruikt, wordt ter plaatse bepaald of mensen BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. Dit hangt volledig af van de beschikbaarheid van de vaccins.

Geboren in of voor 1955 of in 1961 tot en met 1964?

Eerder zijn mensen geboren in of voor 1955 uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken. Dit geldt ook voor mensen uit 1961, 1962, 1963 en 1964. Mensen uit deze leeftijdsgroepen die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wél willen, vragen we dringend alsnog een afspraak te maken.

Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. GGD GHOR Nederland vaccineert deze leeftijdsgroep niet.

Het heeft geen zin om een afspraak in te plannen als u later dan 1965 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert de GGD ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Dat doen zij op basis van adviezen van de Gezondheidsraad en de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Het bericht Geboren in 1965? Dan kun je je nu laten vaccineren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!