VAM-berg wordt veiliger en aantrekkelijker gemaakt

Wijster – Aannemers Avitec en NTP beginnen maandag met het verbreden van de werkweg aan de oostzijde van de vuilstort. Attero heeft hiervoor opdracht gegeven in samenwerking met de provincie Drenthe. Doel van de reconstructie is om ongeveer 1,1 kilometer werkweg te verbeteren en te verbreden, zodat het fietsparcours aantrekkelijker wordt voor nationale en internationale wedstrijden, zoals het komende NK Wielrennen op de weg.

De wegverbreding naar zes meter maakt het mogelijk dat bij dergelijke wedstrijden auto’s van de wedstrijdorganisatie en volgauto’s veilig en beter kunnen inhalen. Daarnaast wordt de afwatering verbeterd, de haakse bochten en de wildroosters in dit deel eruit gehaald, om ook zo de veiligheid te vergroten. Het tracé wordt ook deels opgehoogd om straks in 2022 goed aan te kunnen sluiten op de nieuwe klimroute naar het Dak van Drenthe.

De werkzaamheden zullen uiterlijk in de eerste week van juni afgerond worden om tijdig klaar te zijn voor de voorbereidingen van het komende NK op 18,19 en 20 juni. De VAM-berg zal gedurende deze periode gedeeltelijk open blijven voor publiek. De toegang vanaf Parkeren-Zuid is tijdelijk afgesloten.

Het bericht VAM-berg wordt veiliger en aantrekkelijker gemaakt verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!